Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Árnyékboksz

Kokó fiának is a ring lett az otthona
Bogáth Patrik
|
Bilics
|
2017.04.20.
|
Kovács Bence ringbíróként már címmeccseket vezet az egyik legnagyobb szervezetnél, a WBO-nál, amelyiknél apja, Kovács István profi világbajnok volt. Nem éli meg rávetülő árnyékként, hogy valószínűleg élete végéig az apja fiaként azonosítják majd, holott a saját lábára állva ő is egyre nagyobb elismerést vív ki magának a ringben. Igaz, nem a reflektorfényben, amelyben a bokszolók tündökölnek, hanem ott, ahol a bíróknak jó esetben lenniük kell: az észrevétlenség árnyékában.

 

[token global site-name]– Helló! Csak azért hívlak, mert kicsit korábban ideértem, egy magas srác leszek sötétkék kabátban. – Szia! Oké, mindjárt ott vagyok. Én meg egy alacsony srác leszek fehér pólóban…
 
Ezek voltak az első szavak, amelyeket Kovács Bencével váltottam, és már reakciójából hamar kiderült, hogy jó humorú beszélgetőtárssal lesz dolgom. Kisvártatva, ahogy a mozgólépcsőn jött felfelé, először nem is a fehér pólójára, hanem az ismerős arcra lettem figyelmes. Mintha csak a fiatalkori Kovács „Kokó” Istvánt pillantottam volna meg. Ugyanazok a vonások, ugyanazok a gesztusok, ugyanaz a mosoly. Apja fia, nem kérdés. A termet is stimmel, határozott kézfogása és meglepően mély hangszíne magabiztosságot áraszt. Huszonkét éves, és pontosan tudja, mit akar. Mit is? „A legkomolyabb gálákon, a legjelentősebb szervezeteknél szeretnék világbajnoki címmeccseket vezetni” – határozza meg a célt. A világ tetejére vágyik, pont úgy, mint egykor az apja.
 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/4-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Küldje el ismerősének!
Archívum