Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kincsünk a tornacsarnokban

Szász Adrián
|
Profimedia- Red Dot
|
2017.05.25.
|
Az Eb-második Kovács Zsófia – Kincsem után szabadon – kitartásának is köszönheti a sikert – Királyok vagytok! – jött az üzenet Trenka János dunaújvárosi tornaedző telefonjára, miután tanítványa, Kovács Zsófia, a kolozsvári Európa-bajnokságon sporttörténelmet írt. A 17 esztendős versenyző a magyar női tornasport első Eb-ezüstérmese lett összetettben! A tréner válasza pedig már ment is Zsófia neves elődjének, akitől a fenti gratuláció érkezett: „Tőled ez duplán jólesik!” – olvashatta Supola Zoltán az USA-ban, ahol jelenleg edzősködik. – Már van két összetett ezüstérmes a Dunaferrből – állapította meg végül „Supi”, hiszen 1992-ben a férfiak között – egy korlátarannyal a nyakában – ő is hasonló színű összetett éremmel zárt…

 

[token global site-name]Zsófia pedig már kezd hozzászokni a személyét övező megnövekedett (média)érdeklődéshez, amellyel először a tavalyi riói olimpián találkozott. Ott még nem sikerült döntőznie. Nem úgy idén, a keleti határ túloldalán, Mátyás király szülővárosában, nekünk magyaroknak már-már hazai pályán. „Hallottam a sok magyar szurkolót, nagyon jólesett a biztatásuk, főleg mert teljesen idegen hangoktól is érkezett a »Hajrá, Zsófi!« – meséli pár nappal a verseny után az újdonsült dobogós. – Bentről, a pódiumról is hallom ám a buzdítást, amíg készülődöm. Persze ha már a szeren vagyok, megszűnik a külvilág, onnantól csak magamra figyelek. Arra nemigen tudnék visszaemlékezni, mi történt, történik gyakorlat közben…”
Nem is gond, arra elég, ha mi szurkolók emlékezünk. Na meg persze a tréner, aki az imént a Supola Zoltánnal váltott levelezésébe is beavatott. „Zsófi a célkitűzést maximálisan teljesítette, hiszen az első hat – pontszerző – hely valamelyikét terveztük megcsípni összetettben, amihez képest az ezüstérem fenomenális teljesítmény! – mosolyog Trenka János. – Négyből négy gyakorlatot sikeresen teljesített a selejtezőben, majd a döntőben is. Büszke voltam rá, hogy ott pontokban még hozzá is tudott tenni a selejtezőbeli produkcióhoz. Felemás korláton becsúszott egy rontás – de emberek vagyunk, nem robotok –, és még így is 90 százalékos hatékonysággal dolgozott, ami kiváló. Ráadásul gerendán is elért egy hatodik helyezést, ne feledjük, ez szintén dicséretes!”
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/5-ös számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Küldje el ismerősének!
Archívum