Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Street workout – Utcagyerekek

Büszke lehet öccsére az Afganisztánban szolgáló katona
Bogáth Patrik
|
Pálfi Balázs
|
2017.04.20.
|
Március 11-én először rendezték meg Magyarországon a Barbro™ Freestyle Beast Cup bajnokságot. A Millenárison lévő The Champions Interaktív Élményparkban hazánk legjobb street workout versenyzői gyűltek össze, hogy látványos párbajokban döntsék el, ki a legjobb.

 

[token global site-name]Még évekkel ezelőtt láttam először street workout sportolókat. Kellemesen sütött a nap, mezítláb járkáltam a lábam alatt ropogó homokban. A hátam mögött égig érő luxusszállodák, előttem a végtelen tenger. Az ezerarcú Barcelonában ilyen környezetben pillantottam meg a strandra telepített sportszereket, amelyeken fiúk és lányok lógtak, húzódzkodtak, nyújtottak. Akkor a meglepetés erejével csodáltam őket, de mára megszokottá vált, hogy idehaza is látok street workout állomásokat a parkokban. Ez a sportág napjainkra ugyanis sokkal több lett, mint a „gyúrás” konditermen kívüli változata.
 
Street workout mint egyet
 
emi kurzusErről mindenki meggyőződhetett saját szemével, aki ott volt a Millenárison, az első magyar Barbro™ Freestyle Street Workout versenyen. Mivel a tengerentúlról származó sportnak ma már profi művelői vannak, akik ebből élnek, komoly presztízsű világkupa-sorozatot és világbajnokságot is rendeznek belőle. A The Champions Interaktív Élményparkba szervezett verseny célja az volt, hogy a magyar sportolók is minőségi eszközökön és színvonalas versenykörülmények között szerezhessenek tapasztalatot a nemzetközi megméretésekre. „A street workout eszmeisége az Egyesült Államokból származik, ahol arra találták ki az utcára telepített edzőtermet, hogy a különböző bandák ne balhézzanak. Gyertek, eddzetek együtt, ne háborúzzatok, így szólt az üzenet – avat be minket a történelmi háttérbe a Barbro™ Freestyle Street Workout verseny harmadik helyezettje, Rozs Gergely, aki a Pécsi Tudományegyetemen már másfél éve szabadon felvehető és folyton telt házas kurzusként oktatja is a sportágat. – Mostanra már alaposan túlnőtt ezen a street workout, hiszen a nyújtó, a párhuzamos korlát vagy a felemás korlát felfedezésével, a dinamikus elemek bejövetelével a szertornához közeledett. Rendkívül összetett sportág, sokan breaktáncos, parkouros vagy éppen akrobatamúlttal vágnak bele.”
 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/4-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Küldje el ismerősének!
Archívum