Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar királynő Spárta trónján

Kis János
|
Dr Lubics György
|
2013.11.22.
|
Nagykanizsa palini kertvárosi negyedében, a rettenthetetlen görög hősről, Herkulesről elnevezett csendes utcában él dr. Lubics Szilvia, akinek nem csak lakcíme kötődik a hellén vonalhoz: a fogorvosnő négyszeres spártai hős, s 2011 után másodszor győzött a hölgyek mezőnyében az Athén és Spárta közötti 245,3 kilométeres ultramaraton-versenyen, a Spartathlonon.

 

[token global site-name]

Aki egyszer is lefutotta a maratoni távot, annak valószínűleg megfordul a fejében a Spartathlon teljesítése. Lubics Szilviának ez már – a magyar nők között egyedüliként – négyszer sikerült. Második győzelmére Lőrincz Olivér edző és Kiss Gyula személyi tréner segítségével készült, Lénárt Ágota sportpszichológus a váratlan helyzetek feldolgozására vértezte fel. Ezekből nem volt hiány, egyszer előfordult, hogy egy felkapott bottal kellett megvédenie magát egy csaholó kutyafalkával szemben, de érzékeny gyomra miatt is sokat szenvedett.
„Életem legjobb formájában érkeztem idén Athénba, titkon a 2011-es győztes időmet szerettem volna megdönteni – emlékezik vissza. – A csuklópántomra rá voltak varrva az akkori részeredmények, végül több mint egy órával sikerült túlszárnyalnom a legjobb eredményemet. Olyan fáradt még soha nem voltam, mint a célba érkezéskor, mégis gyorsabban regenerálódtam, mint a korábbi években, s a záróünnepségen végigtáncoltam az estét. Magassarkú cipőben...”


A teljes cikk a Presztízs Sport magazin harmadik számában olvasható.

Még nincs értékelve
Archívum