Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Úton

avagy miért fontos (vagy lényegtelen) a papír mindkét oldalát megnézni?
Szurmai-Palotai Piroska
|
Docler Holding-Felix Promotion
|
2014.03.17.
|
Rapport Richárd az U18 korosztályban vezeti a sakkozók világranglistáját. Sőt a junioroknál – ahol 20 év a korhatár – úgy a harmadik, hogy előtte-utána majdnem mindenki egy-két évvel idősebb nála. Nagy dolog ám a világon bármiben a legjobbnak lenni, pláne egy olyan sportágban, amit százmilliók játszanak. Rapport Richárdot a legkevésbé sem „hatják meg” ezek az eredmények...

 

[token global site-name]

Ricsi ugyanis már messzebbre néz. „Az az igazság, hogy nem foglalkoztatnak ezek a helyezések, már kizárólag a felnőtteknél vannak céljaim – avat be a részletekbe. – Itt pedig lépésről lépésre kell haladni, a következő szint a kétezer-hétszázas határ elérése.”

 

A 2700-as határ természetesen az Élő-pontjaira vonatkozik, ez a rendszer nagyon pontosan mutatja egy-egy versenyző helyét a sakkvilágban. Ricsi jelenleg 2676-nál jár, ezzel pedig 67. a világranglistán, s dinamikusan halad előre. A dinamika az ő esetében amúgy is különösen találó szó, erre a lendületre már sokan felfigyeltek. Ennek is köszönhető, hogy idén meghívást kapott a világ egyik legrangosabb tornájára: Wijk aan Zee-ben az A-kategóriás versenyen játszhatott, teljes joggal, miután tavaly – alig 16 évesen – holtversenyes első helyen végzett a B-mezőnyben. Mindezt alig nyolc évvel azután, hogy egyáltalán játszani kezdett... Mi ez, ha nem dinamika?

A teljes cikk a Presztízs Sport 2/3-as számában olvasható.

Még nincs értékelve
Archívum