Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tiszta vizet a fociba!

Göbölyös N. László
|
archív
|
2013.10.12.
|
Gondolkodtam, mi a kisebb képzavar: a tiszta vizet a fejekbe, vagy a tiszta vizet a fociba? Végül az utóbbi mellett döntöttem, miután végigkínlódtam a 8-1-es holland-magyar meccset. Egyszer már tényleg el kellene jönni a megtisztulásnak, és ha ezt most sem vesszük észre, akkor soha. Ez a meccs, a mutatott teljesítmény, a bukaresti gyalázattal és valamennyi kupacsapatunk selejtezőbeli búcsújával együtt rávilágított, hol tart ma „Futbólia”.

 

[token global site-name]

„Érvényesült a valóság” – mondta a tv-kommentátor. Ebben minden benne volt. Lehet álmodozni (néha kell is), de nem így. Lehet felelősöket keresni, de ne bűnbakot. Lemond a kapitány, lemondhat a szövetség vezérkara. Ettől még nem lesz magyar foci.

Olyan tiszta vízre lenne szükség, amely egyszer s mindenkorra elsöpörné a futball körül lebzselő, a talmi sikerek fényében sütkérező ingyenélőket, akik a magyarok nem múló futballimádatát arra használják fel, hogy közpénzeket nyúljanak le a maguk és haverjaik hagymázas terveinek megvalósítására, akik évtizedek óta tönkreteszik legnagyobb tehetségeinket is, dilettáns menedzseléssel, vagy azzal, hogy „imázsembereket” csinálnak belőlük, amíg szükségük van rájuk. Olyan tiszta vízre lenne szükség, amelynek nyomán az állítólag utánpótlás-nevelésre létrehozott akadémiákat nem egyes potentátok magánkirakatának használnák, hanem valóban a jövő, világszinten versenyképes magyar futball-nemzedékének felépítésére – ahogyan ezt például hosszú évek óta éppen a hollandok teszik. Olyan tiszta vízre lenne szükség, amely kijózanítana a nagyképű stadionépítési programból. És közben önfeledten játszani engednék azokat a gyerekeket, akiknek még mindig a mindenük a labda, és szeretnék futballista lelküket végre nem Messi, C.Ronaldo, Rooney, Robben, hanem néhány új magyar példakép mezébe öltöztetni. Ahogy mi tettük Alberttel, Farkassal, Benével, Nyilasival.

Ha ennek a tiszta víznek szabad folyást engedünk, egyszer még hálásak is lehetünk Van Persie-éknek az 1-8-ért.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (4 értékelés alapján)
Archívum