Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Be kell fejezni Milák Kristóf ünneplését!”

B.P.
|
Profimedia- Red Dot
|
2019.09.02.
|
A címben megfogalmazott felszólítást nem mi mondjuk, hanem a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor. Egyúttal kis ízelítőt is kapunk abból a mentalitásból, ami világviszonylatban is elismert úszóhatalommá teszi Magyarországot.

 

[token global site-name]Alig több mint egy hónap telt még csak el július 24-e óta. Aznap egy mindössze 19 éves magyar fiú beúszta magát a sporttörténelembe. Milák Kristóf nemcsak egyszerűen pályafutása első felnőtt világbajnoki aranyérmét szerezte meg a dél-koreai Kvandzsuban, hanem megdöntötte minden idők legjobb úszójának, Michael Phelpsnek a már tíz éve utolérhetetlen világrekordját 200 pillangón. Olyan siker volt ez, amiről még nagypapakorában is büszkén mesélhet az ember az unokáinak, olyan tett, amit sosem lehet eléggé megünnepelni.
 
Aztán jön a sportág hazai helytartója, és kerek-perec kijelenti, hogy elég volt a fényezésből, elég volt a reflektorfényben való sütkérezésből. És igaza van. Már kevesebb mint egy év van hátra a 2020-as tokiói olimpiáig, és bármennyire is nagynak tűnik Milák jelenlegi fölénye, ne kételkedjünk abban, hogy a világrekorddal kitűzte a vérdíjat a saját fejére, a riválisok a háttérben már keményen dolgoznak, mert le akarják győzni. Mostantól ő az, akire vadásznak, és nem hagyhatja magát.
 
Sokszor és sokan elmondták már, hogy Milák ösztönös zseni, olyan a technikája, olyan könnyeden úszik, amit nem lehet tanítani. De az úszás az a sportág, amiben lehetsz akármekkora tehetség, ha nem teszed mellé a kőkemény munkát, semmit sem érsz el. A medencében nincs olyan, hogy kerek a labda, pattanhat így is, úgy is, nincs olyan, hogy a gyengébb, a felkészületlenebb legyőzi a jobbat és edzettebbet, mert a szerencse a kezét fogja. Ez a világ egyik legigazságosabb sportága: amennyit beleteszel, annyit veszel ki.
 
Szóval hiába a nagy siker, nincs idő az ünneplésre, a munkába újra és újra bele kell állni. Ez az a hozzáállás, ami világviszonylatban is elismert úszóhatalommá teszi Magyarországot, gondoljunk csak az egyfolytában megalkuvást nem tűrően melózó Hosszú Katinkára. Nem véletlen, hogy az úszás az egyetlen olyan globálisan is fontosnak tartott, a világ jelentős részén magas szinten űzött sportág, amelyben a magyarok a világ legjobbjai közé tartoznak. Mert ilyen a mentalitás a medencében és a medence szélén.
 
Más sportágakban is örömmel vennénk, ha – az egyébként sokkal kisebb mérvű sikerek után – kiállna valaki, és azt mondaná: elég az ünneplésből, ideje tovább dolgozni!
 
Még nincs értékelve
Archívum