Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Én csak focizni akarok!”

Kovács Kokó István
|
Mirkó István
|
2015.11.17.
|
Böde Dani, ha jön, akkor jön. Most is jönni fog, csak egy picit késik, de örömmel várok rá, közben vidáman bámulom az eleven történelmet. Vasárnap délelőtt a Fradi-ligetben, pontosabban a Liget étteremben az ember úgy érzi magát, mintha sportmúzeumban kávézgatna. Lipcsei Peti vitatkozik az egyik haverjával hogy márpedig az bent volt, Szőke Pista rohan be edzés előtt egy gyors feketére, Ebedli Zoli sétál hátra a csarnok felé, Dzurják Csöpi Kaszás Pali bácsit faggatja, hogy látott-e mostanában tehetséges csatárt a környéken. Csupa-csupa legenda, gyermekkorom bálványai, ezer és ezer fradista kedvencei. Sietve befut Dani is, nincs sok ideje, a Madocsa rangadót játszik délután, ráadásul előtte bográcsgulyást főznek a faluban.

 

[token global site-name]– Madocsán csak „hamis” igazolással játszottam, Pakson lettem igazolt labdarúgó, otthon más srácok könyvével léptem pályára. Volt, hogy délelőtt Pakson kifutottam mint Böde Dani, de délután, a madocsai csapatban már Hódos néven rúgtam a labdát. Nem is értették, hogy ez a srác, aki ennyi gólt lő, miért csak a második félidőben lép a pályára. Az intézőnk rám szólt, vigyázzak arra is, hogy ne lőjek nagy gólokat, mert akkor nagyon feltűnő leszek, és megjegyeznek. 
 
Egy erőcsatárnak az a legnehezebb: vigyázni, hogy ne lőjön nagy gólt.
 
– Csatár csak később lettem, én abban az időben minden poszton játszottam. A Paksban az első 80-100 NB I-es meccsemen is a középpályáról kellett érkeznem, sőt az elején olykor belső védő voltam.
 
Alkatilag az sem volt gond.
 
– Szerettem is, lehetett odaverdesni tisztességgel. Nagyon nem mindegy, hogy te vagy háttal a védőnek, vagy neked áll háttal a csatár; sokkal jobban lehetett sarabolni. Volt olyan szezonom, hogy tizenegy sárgát és két pirosat sikerült összekalapálnom. Játszottunk olyan meccset, hogy nekem ki volt adva, ki az, akit az elején egy kicsit meg kell faragni, hogy ne repkedjen, és sajnos olyan jól sikerült, hogy le is kellett cserélni, mert nem bírta a gyűrődést. 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport magazin 3/11-es számában olvasható. 
 
Még nincs értékelve
Archívum