Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

„Lehetetlen, hogy bármi lehetetlen”

Mecseky Donát
|
Molnár Péter
|
2019.03.22.
|
Bár rendszeresen már másfél évtizede nem futballozik Kowalsky, azért még mindig jó barátságban van a labdával.

 

[token global site-name]Nemrég a debreceni Főnix Csarnokban adott telt házas koncertet hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky meg a Vega. A srácok kötődése közismert Hajdú-Bihar megyéhez, hiszen a tagok közül ketten, az énekes Kowalsky és a dobos Sóder Komádi, illetve a cívisváros szülöttei. A banda a főnixes fellépés előtt hetekkel egy jótékonysági futballtornán is részt vett a hajdúsági fővárosban a DVSC Öregfiúk és a DVSC Ultras csapatainak társaságában. A zsúfolásig megtelt Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a zenészek is labdába rúgtak, a frontember Kowa pedig le sem tagadhatta volna, hogy kiváló barátságot ápol a labdával. A gála előtt, az öltözőben a meccsre készülő Kowalskyval elevenítettük fel sportkarrierje kezdeti állomásait.
 
Dombi Tibi ellen
 
– Régen volt és rövid is volt a futballista-pályafutásom – nevette el magát a 47 éves művész. – Komádiban, az iskolacsapatban kezdtem el játszani, majd voltam igazolt labdarúgója is az akkor megye I-es gárdának. Amikor középiskolás lettem, Békéscsabára kerültem, és tagja lettem az Előre NB I-es csapata utánpótlásának. Sok ügyes játékossal szerepeltem egy gárdában, köztük például a későbbi válogatott védővel, Bánfi Jánossal – árulta el Kowa, aki könnyen lehet, hogy a megyei első osztályban a szintén válogatott Dombi Tiborral is farkasszemet nézett anno.
– Nem kizárt, hogy fociztam Dombi Tibi ellen, bár ő két évvel fiatalabb, és az serdülőben sokat számít még. De tény, hogy mi ugyanabban a bajnokságban harcoltunk, ő a Sárrétudvari, én pedig a Komádi gárdájában. De nem emlékszünk abból az időszakból a másikra. Na, most azonban biztos, hogy összecsapunk itt a Hódosban, eljön tehát az igazság pillanata – vigyorgott az énekes.
Kowalsky elmondta, 18 éves volt, amikor úgy döntött, mégsem a zöld gyepen találja meg a számítását.
– Addig csupán megyei válogatottságig vittem, ezért beláttam, hogy nem vagyok elég magas szinten a fociban. Éreztem, hogy ez nem az én utam, ugyanakkor addigra benne voltam nyakig a zenélésben, a futball mellett is énekeltem már Békéscsabán. Ezért úgy döntöttem, inkább megpróbálom a másik rögös utat. Sokáig ezután még fociztam a barátokkal, de most már tizenöt éve nem játszom rendszeresen, ugyanis amióta kiköltöztünk Délegyházára, nincs erre igazán lehetőségem. Helyette jógázom immáron tíz éve, de az azért más mozgásforma. Nincs is olyan tüdőkapacitásom, mint kellene, hiszen a futás húsz éve elmaradt, legalábbis rendszeresen. A színpadon jönni-menni pedig nem ugyanaz, mintha valaki keményen mozog. Erre a most következő mérkőzésen hamarosan újra rá is döbbenhetek – magyarázta a jógaoktatói végzettséggel is rendelkező muzsikus.
Kowalsky feleségével három fiút és egy kislányt nevel családi otthonukban, ám a gyerkőcök egyelőre nem mutatnak túl nagy érdeklődést a sportok iránt. – A srácok nyilván rendszeresen testnevelésórákon vesznek részt, tehát mozognak minden héten többször is, de csapatsportot vagy egyénit nem művelnek igazoltan. Mi az édesanyjukkal szerettük volna ezt, meg is mutattuk nekik, milyen műfajok vannak. Egy darabig vittük őket kung-fuzni, de, hogy úgy mondjam, nincsenek annyira rajta az ügyön. Egyébként a nagyobbik fiam most olyan sulit választott, ahol az erőnlét és az állóképesség rendkívül fontos, idővel belejön, vagy kirostálódik. De maximálisan bízunk benne, mert nagyon jók az adottságai. Magas, és látszik rajta, hogyha tényleg elkezdene erősíteni, akkor kiváló fizikuma lehetne. Hiszek benne, hogy ezen a pályán fog eredményes lenni. Rendészeti iskoláról beszélünk, tehát ha felveszik, lesz sport az életében bőven – mondta a frontember.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 7/3-as számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum