Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

… és mégis gömbölyű a labda (?)

Szurmai János
|
archív
|
2015.11.12.
|
Ma már nincsenek igazán kiscsapatok, senki nem mehet biztosra ellenük. A fociban bármi megtörténhet. A labda gömbölyű.

 

[token global site-name]Ezerszer hallott kijelentések az elmúlt évtizedekből. Persze, mind-mind szép gondolat, csak hát pontosan azóta halljuk őket, amióta a magyar labdarúgás megkezdte mélyrepülését. 
 
Megfigyeltem azt is, hogy ezek amolyan egyirányú gondolatok. Azaz csak annyiban érvényesek, amennyiben a kiscsapatok ellen mi valóban nem mehetünk biztosra – de soha nem okozunk meglepetést a nagyok ellen. Az valóban megtörténhet, hogy klubcsapataink a selejtező körben kiesnek, de az valahogy sosem, hogy a negyeddöntőig jussanak. 
 
A németeknek, a belgáknak, a spanyoloknak meg a többieknek pedig valaki mondja már meg, hogy a labda gömbölyű! Valószínűleg nem tudják, mert ott mindig a felkészültebb és a profibb nyer.
 
Aztán van itt még egy, tulajdonképpen nagyon is szép szó. Az alázat. Nagy kár, hogy a legtöbbször olyanok szájából hallottuk a mérkőzés előtt, akikre utólag leginkább így illet: gyalázat.
 
Aztán – ilyen az ember – mégis nagyon várom ezt a ma estét. Ott fogok ülni a képernyő előtt, együtt fogok ülni azokkal a százezrekkel, akiket az elmúlt évtizedekben épp úgy elvadítottak a játéktól a silányságukkal és a lelketlenségükkel, mint engem.
 
De ma mégis szurkolunk. Nem utolsósorban azért, mert a norvégok egyértelműen lenézik a mieinket, s ennek hangot is adtak, adnak. A vízilabdában van egy mondás, a kudarc egyik gyakori okaként emlegetik, miszerint  „… ezek azt hitték, elég a sapkát beküldeni a medencébe…”. 
 
Mondhatnám, mintha a norvégokból most hiányozna az alázat… És ha ez tényleg így van, akkor még az is lehet…, hogy a labda mégis gömbölyű!
 
Még nincs értékelve
Archívum