Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

5K – Fazekas Nándorral

Őze Dávid
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.11.19.
|
Rovatunkban egy-egy híres magyar sportszemélyiséget faggatunk pályafutása legemlékezetesebb pillanatairól, mégpedig öt melléknév „bűvkörében”. Így aztán megtudhatjuk, kinek melyik sportélménye volt a legkeményebb, legkeserűbb, legkiválóbb, legkiborítóbb és legkalandosabb. Ezúttal a magyar férfi kézilabda 21. századi, sikerekben bővelkedő történetét az elejétől a végéig a pályán átélő, ahhoz nem keveset hozzátévő, mindennek tetejébe 43 évesen továbbra is aktív kapussal, a tízszeres magyar bajnok, nyolcszoros kupagyőztes, EHF-kupagyőztes, kétszeres olimpiai negyedik Fazekas Nándorral beszélgettünk pályafutása legmaradandóbb élményeiről.

 

[token global site-name]Kemény - A fogcsikorgatva kiharcolt siker
 
2003. február 1., Lisszabon (Portugália), férfi kézilabda világbajnokság, helyosztók az 5-8. helyért, első mérkőzés: Jugoszlávia-Magyarország 33-34 (12-11, 25-25, 27-27, kétszeri hosszabbítás után)
 
Egyértelműen ez a mérkőzés, amely egyben a legkedvesebb is számomra. Ezzel a sikerrel vívtuk ki az olimpiai szereplés jogát anélkül, hogy az utolsó meccset – az 5-6. helyért – lejátszottuk volna. A legkeményebb mérkőzés volt egész életemben, és a legemlékezetesebb is! Egy olyan szerb válogatott volt az ellenfél, amely éremért jött arra a világbajnokságra; nagyon kemények voltak, tele világsztárokkal. Tőlünk viszont mindenki a maximumát nyújtotta, és még ezzel is „csak” egy döntetlent tudtunk elérni a rendes játékidőben, viszont a kétszeri hosszabbítás során erre az extra teljesítményre is rá tudott tenni egy-két játékos olyan szerencsés húzásokat, amik győzelemhez vezettek. A saját teljesítményem? Magamat nem szeretem fényezni, de ez egy elég jó mérkőzésem volt, hálaistennek végigvédtem mind a nyolcvan percet, viszont azt gondolom, hogy nemcsak én, hanem az egész csapat nagyon sokat tett azért, hogy ezen a mérkőzésen győzelemmel jöjjünk le a pályáról.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 7/11-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum