Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

5K – Iváncsik Gergővel, a leengedett rolóval és a dühös bosnyákokkal

Őze Dávid
|
handballveszprem.hu
|
2018.10.29.
|
Rovatunkban egy-egy híres magyar sportszemélyiséget faggatunk pályafutásuk legemlékezetesebb pillanatairól, mégpedig öt melléknév „bűvkörében”. Így aztán megtudhatjuk, kinek melyik sportélménye volt a legkeményebb, a legkeserűbb, a legkiválóbb, a legkiborítóbb és a legkalandosabb. Ebben a hónapban a magyar kézilabdázás egyik kiemelkedő egyénisége, a tizenhatszoros magyar bajnok és tizennégyszeres kupagyőztes, a háromszoros BL-döntős balszélső, Iváncsik Gergő válaszolt kérdéseinkre.

 

[token global site-name]1. Kemény – A fogcsikorgatva kiharcolt siker
 
2012. 08. 08., London (Egyesült Királyság), XXX. nyári olimpiai játékok, férfi kézilabda, negyeddöntő, Magyarország–Izland 34–33, kétszeri hosszabbítás után (16–12, 27–27, 30–30)
 
Akadt jó pár ilyen, de ami először eszembe jut, az ez a meccs, mert itt tényleg nagyon kiélezett volt a szituáció. Akkor nagyon együtt volt a válogatott, igazi csapatmunka volt, mindenki nagyon akarta a győzelmet. Azon a meccsen minden nagyon gyorsan történt, de így utólag visszagondolva tényleg eksztázisban voltunk. Nekem is csak foszlányok vannak meg, annyira koncentráltam, ahogyan mindenki csakis a győzelemre összpontosított. Éppen ezért szerintem igazából csak utólag tudtuk felfogni, hogy milyen mérkőzésen vagyunk túl, és kit győztünk le. A végjáték viszont mindenféleképpen belénk égett, ahogyan Fazekas Nándor hetest védett egygólos hátrányban 14 másodperccel a rendes játékidő vége előtt, az ellentámadásból pedig kiharcoltuk, hogy folytatódjon a meccs, és végül kétszeri hosszabbítás után győztünk. Ez óriási dolog volt, és igazából szerintem még a szerencse is mellettünk állt, amit ki tudtunk használni.
 
Még nincs értékelve
Archívum