Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

5K – Kovács Katalinnal

a hihetetlen világbajnoksággal és a szélviharban lapátolással
Őze Dávid
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.07.25.
|
Rovatunkban egy-egy híres magyar sportszemélyiséget faggatunk pályafutása legemlékezetesebb pillanatairól, mégpedig öt melléknév „bűvkörében”. Így aztán megtudhatjuk, kinek melyik sportélménye volt a legkeményebb, legkeserűbb, legkiválóbb, legkiborítóbb és legkalandosabb. Ezúttal a kétezres évek kajak-kenu sikerszériájának egyik fő letéteményese, a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Katalin idézte fel karrierje meghatározó momentumait.

 

[token global site-name]1. Kemény – A fogcsikorgatva kiharcolt siker
 
2004., Athén (Görögország), XXVIII. Nyári Olimpiai Játékok, női kajak kettes, 1. hely
 
Igazából az ezt megelőző felkészülési időszak volt embert próbáló, mégpedig azért, mert egyfajta kettősség volt bennem alatta. A hőn áhított álmomat, hogy egyéniben tudjak indulni, „elvette” tőlem Janics Natasa, így ez egy kemény és nehéz időszakot jelentett számomra. Ugyanakkor sikeres is volt egyben, mert pont ebben a helyzetben alakult meg a kettőnk párosa, amivel egy hatalmas sikersorozat vette kezdetét. Éveken keresztül voltunk veretlenek – szó szerint, ahol elindultunk párosban, azt meg is nyertük. Úgy kezdtünk rögtön az elején menni, ahogyan szerintem egyikünk se gondolta, még közvetlenül azelőtt sem, hogy összeálltunk. Az athéni olimpián elért első nagy sikerünket aztán még nagyon sok követte.
 
 
2. Keserű – Amikor nehéz volt felállni a padlóról
 
2004., Kajak-kenu Országos Bajnokság, női kajak egyes, 2. hely
 
Itt is ezt tudom mondani, illetve egészen pontosan magát a válogatóversenyt, ahol egyéniben kikaptam Natasától. Ez egy borzasztó nagy csalódás volt, nehezen tettem túl magam rajta. Úgy éreztem, hogy jó formában voltam, de Natasa egy picit még jobban. Pont a napokban idézte föl valaki, milyen síri csönd volt a szegedi kajak-kenu pályán a verseny után – most is kiráz a hideg, ha erre gondolok, nehéz is volt megélni, így utólag viszont azt gondolom, hogy kaptam rengeteg jót és lehetőséget az élettől, amivel élni tudtam. Akkor pedig, közvetlenül a verseny után az segített, hogy tudtam, mit szeretnék elérni, és nem arra koncentráltam, ami rossz, hanem a pozitív dolgokra. Nem merültem el az önsajnálatban, hanem arra figyeltem, hogy ez egy nagyon jó dolog, hogy így egymásra találtunk Natasával, és élni kell ezzel a lehetőséggel.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 7/7-es számában olvasható.
 
 
Még nincs értékelve
Archívum