Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A Fradi és a tizenöt napos háború

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.10.28.
|
Mindenki arról beszél, hogy elméletileg a legkönnyebben megnyerhető mérkőzés előtt áll a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ha valamikor, akkor a Dinamo Kijev ellen hazai pályán lehet pontot, pontokat szerezni, de közben sokan elfelejtik, hogy nem erre az egy meccsre kell készülnie a Fradinak, amely az év, sőt talán az elmúlt húsz év legkeményebb tizenöt napjának közepén van éppen.

 

[token global site-name]Nem volt kegyes a sors a Ferencvároshoz, amikor elkészültek a versenynaptárak. Az egy dolog, hogy a koronavírus-járvány miatti tavaszi leállás következtében minden tolódott és az ősszel sűrűsödött, ezért a szeptember helyett október második felében rajtolt BL-ben egymás után jönnek meccsek minden héten. A kettős terheléshez, a szerda-szombat ritmushoz tavaly már hozzászokott a Fradi az Európa-liga-szereplés során, de a mostani terhelés össze sem hasonlítható azzal.

 

Pláne, hogy erre a zöld-fehérek NB I-es sorsolása is komolyan ráerősít. Október 20. és november 4. között, tehát mindössze tizenöt nap leforgása alatt sorrendben a következő ellenfelekkel küzd/küzdött meg az FTC: Barcelona idegenben, Újpest otthon, Dinamo Kijev otthon, Fehérvár idegenben, Juventus otthon.

 

Tehát hazai porondon is a két legnagyobb rangadót kell megoldania Szergej Rebrov csapatának a sorozatos BL-meccsek között, hiszen az Újpest a klub ősi riválisa, a Fehérvár pedig évek óta a legerősebb NB I-es ellenfele. Az említett sorozatból két meccsen már túl van az FTC, amely Barcelonában 5-1-re kikapott, az Újpest ellen pedig 2-0-ra nyert.

 

A lényeg, hogy bármennyire is a Dinamo Kijevhez áll a legközelebb erőben a Ferencváros a BL-csoportban, egyrészt így is az ukrán klub számít esélyesebbnek, másrészt látni kell, hogy Rebrovnak nem egy mindent vivő, kisebbfajta döntőre kell felkészítenie a csapatát, hanem egy soha nem látott terhelésnek kell alávetnie a játékosait, ami nem egy meccsből áll, hanem tisztességesen helyt kellene állni mindegyiken, amihez kulcsfontosságú az erő beosztása.

 

Minden héten háború volt Al Pacino legendás sportfilmjének a címe. A Fradinál most valami hasonló történik, csak tizenöt napig tart, fegyverszünet nélkül.

 

Még nincs értékelve
Archívum