Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A KÖZÖNSÉG MEGBOCSÁTOTT: „VIENI A GIOCARE CON NOI!”

– interjú Davide Lanzafaméval, a bajnok Budapest Honvéd és a magyar NB I. egyik legértékesebb játékosával
dr. Borbély Zoltán
|
Lovi
|
2017.08.23.
|
A Juventus nagy ígérete volt, szinte minden korosztályos tornán a legjobb játékosnak bizonyult. Korábban hatvanhárom Serie A-mérkőzésen játszott, a Juventus, a Bari, a Palermo, a Parma, a Brescia és a Catania mezét is viselte. A szakemberek szerint bármelyik mai olasz első osztályú középcsapatba beférne, ő mégis Magyarországon marad. A 2016/2017-es idényben tagja a Honvéd – huszonnégy év után – bajnoki címet szerző csapatának olyannyira, hogy nélküle aligha sikerült volna a bajnoki aranyérem.

 

[token global site-name]A múlt árnya már alig kísérti, de majd’ egy évtizede, még fiatal játékosként, a Bari csapatának tagjaként részt vett a sok olasz bundabotrány egyikében. Feltáró jellegű beismerő vallomása nagyban segítette a nyomozást, így elítélték ugyan, de nem kapott végrehajtandó szabadságvesztést. Az olasz (futball)közvélemény nem díjazta a fiatal játékos beismerését és megbánását, és mint az Bobák Róbert M4 Sport részére készített interjújából kiderült, inkább elfordultak tőle, mintsem mellé álltak volna… Az MLSZ is kizárta egy időre a magyar versenyrendszerből, tehát tettéért többszörösen megbűnhődött.
A második magyarországi időszaka már a „tékozló fiú” igazi sikertörténete! Tavaly ősszel beállította Détári Lajos rekordját, azaz sorozatban hét bajnoki meccsen is gólt szerzett az MTK, a DVSC, a Videoton, az Újpest, az FTC, a Haladás és a DVTK ellen, és az idényben 11 gólt szerzett. Labdarúgó-pályafutása legnagyobb sikere a tavalyi bajnoki cím és a magyar közönség elismerése, hiszen szinte minden tábor örülne, ha az ő csapatukban játszana!
 
Hallottam, annyira nehéznek tartja a nyelvünket, hogy eleve elhatározta, meg sem kísérli megtanulni…
 
Ha majd több időt töltök itt, amire minden esély megvan, azért megpróbálom, de a számokat már most is tudom: „egy, kettő, három, négy…”. Alapkifejezéseket, amelyek nem bonyolultak, ismerem, meg azt is, hogy igen vagy nem.  
 
A 11-est is tudja? Mi lenne, ha egy csapatban játszanánk egyszer, és én szeretném rúgni?
 
Nem értem, Magyarországon miért rágódnak ezen ennyire. Valóban volt vitám korábban közöttem és Martinezzel, majd Eppellel, hogy ki rúgja a tizenegyest, de mára megbeszéltük, és túlléptünk rajta. Azért éreztem a kérdés élét, ami pedig az ön tizenegyes-rúgási szándékát illeti, vagy a tié…
 
Nyugodtan tegeződhetünk, sajnos én vagyok az idősebb, még játszottam a Bari csapata ellen is, de attól tartok, a ’72-es korosztályból nem lesz közös ismerősünk…
 
Szóval először megnézném, hogyan rúgod, mert egyetlen tizenegyest sem szúrhatunk el! A tizenegyesrúgót az edző jelöli ki, mégpedig azt, aki biztosan be fogja rúgni. Komolyra fordítva a szót: kívülről könnyűnek tűnik, hiszen tizenegy méter nem sok. Ilyenkor nem a technika, hanem a pszichés nyomás leküzdése a legfontosabb, hiszen ez az egyik legnagyobb gólszerzési lehetőség. A lényeg, hogy azt a technikát, amit egyébként tudsz, ki tudd hozni, elő tudd hívni pszichés teher alatt is!
 
„Pitbullok” között boldogan
 
Kik a legfontosabb emberek az életedben, akik kiálltak melletted a nehéz időkben is?
 
Én egy tipikus olasz családban nőttem fel, mely rendkívül összetartó. A „Mamma”, akit Brunának hívnak, azaz édesanyám, aki mindent feláldozott értünk; édesapám, Giuseppe, igazi szicíliai ember, mindketten bútorkereskedéssel foglalkoztak. Rám is ragadt annyi az ő szakmájukból, hogy minden bútorról meg tudom állapítani a stílusát, és ami a legfontosabb, hogy megéri-e az árát! A feleségem, Claudia, gyönyörű nő, 17 évesen ismerkedtünk meg, és tizenhárom éve vagyunk együtt. Ő az igazi társam, neveli a három kislányunkat, a hatéves Sofiát és az ikreket: AnnaJoelle-t és Elisabettát. Amikor megnéztem az ultrahangfelvételt, tudtam, hogy isten ajándékát látom majd, de arra nem gondoltam, hogy az ajándék „megduplázódott”! Na, akkor megfordult velem a világ! Tudod, négy nővel élni olyan, mint ha négy pitbullal élnék együtt, olyan erős az akaratuk. (Nevet.) Mutatok néhány képet róluk, szerintem gyönyörűek…
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/8-as számában olvasható.
 
 
 
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 értékelés alapján)
Archívum