Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A lány, aki két év alatt végignyerte a világot

Vona Lilla
|
archív
|
2018.02.20.
|
Sokszor hallani, hogy a fiataloké a jövő. Szerencsére nincs ez másként a magyar sportban sem, itt is bőven akadnak ifjú tehetségek, akik sikereikkel már most öregbítik országunk hírnevét. Rovatunkban olyan sportolókat mutatunk be, akik kivételes eredményeikkel egészen fiatalon bebizonyították, hogy érdemes rájuk figyelni. Kezdésként Pap Bianka világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes paraúszóval beszélgettünk.
 
[token global site-name]Törékeny külső, hatalmas küzdő
 
Amikor az interjúnk előtt megnéztem az Instagram-oldalát, egyből az jutott eszembe, hogy ez a törékeny szőke lány hogyan képes mindennap több kilométert úszni, és minden versenyén három-négy számban szerepelni. Beszélgetésünk végére azonban egyértelművé vált számomra, hogy a bájos mosoly és a lágy vonások igazi küzdőszellemet és kitartó egyéniséget takarnak. Bianka már eddigi életében is nagyon sokat áldozott azért, hogy valamiben a világ legjobbja legyen. Sok sportoló emlegeti, hogy hiányolja kamaszkorát, mert az edzések és versenyek miatt nem fértek bele a bulik, de Bianka esetében más értelmet nyert a felhőtlen kamaszkor hiánya. A most tizenhét éves lány ugyanis azért, hogy minél jobb lehessen, tizenkét évesen egyedül költözött fel Szigetvárról Budapestre, és azóta saját magáról gondoskodik. 
„Laktam már kollégiumban és panzióban, mostanra lett egy albérletem. Szerintem az, hogy egyedül élek, nehézséget jelent a sportban, hiszen másoknak a szüleik segítenek az otthoni teendőkbe. Az sem elhanyagolható, hogyha együtt élsz a családoddal, a nehezebb időszakban könnyebben tudnak támogatni. Az elmúlt években már hozzászoktam ehhez az életmódhoz, mindennap beszélek a szüleimmel, és ha lehet, hétvégente hazajárok Szigetvárra.”
Első pillantásra senki sem mondaná meg a fiatal lányról, hogy 2013 óta a paraúszók között halmozza a sikereket. Bianka az úszás előtt jazzbalettra járt és zongorázott, mondhatni, a véletlennek köszönhetően derült ki, mi is az, amiben rendkívül tehetséges. 
„Hétévesen, síelés közben eltört a lábam, az orvosok a gyógyulást követően az úszást javasolták, de a rehabilitáció után az uszodában ragadtam. Egy évvel később megnyertem az első versenyem, innentől pedig nem volt megállás. A parasportolók között az enyhe, S10-es sérültségi kategóriában versenyzek; hiányzik az egyik szárkapocscsontom, emiatt a bal lábam rövidebb.”
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 6/2-es számában olvasható.
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 értékelés alapján)
Archívum