Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A legszebb öröm a káröröm? Nem Dárdai szerint!

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.02.17.
|
Rengeteg embert ér sérelem a munkahelyén, sokak teljesítményét nem ismerik el, sőt észre sem veszik, levegőnek nézik őket. Nap mint nap milliók fantáziálnak arról, hogy ha egyszer ők nem lennének ott, összeomlana a rendszer, pofára esne a hülye főnök és ők jól kiröhöghetnék, hogy na ugye! De csak kevesek kerülnek abba a helyzetbe, hogy ez a lehetőség meg is adatik nekik. Dárdai Pál a kevesek közé tartozik, mégsem röhög a Herthán, hanem úriember maradt.

 

[token global site-name]Öt évvel ezelőtt egy februári napon hívták fel Dárdai Pált azzal a berlini futballklub vezetői, hogy legyen szíves átvenni az akkor kiesés elől menekülő csapat irányítását. A még tapasztalatlan magyar edzőnek óriási esély volt ez, és élt is vele: nemcsak benntartotta a Herthát a Bundesligában, hanem a következő években stabilizálta a helyét a középmezőnyben, sőt még a nemzetközi porondra is kivezette. Aztán tavaly nyáron felállították a kispadról, amit talán túlságosan is korrektül viselt: mosolygott, közös döntésről beszélt, elfáradt, azt mondta. De közben érezni lehetett, hogy a korábbi csapattársból lett főnökével, Michael Preetz-cel nem feszültségmentes a kapcsolata.
 
Miután Dárdai „szabadságra” ment, a Hertha amerikai befektetőt talált, és olyan pénz állt a házhoz, amihez a magyar edző öt éve alatt nem volt példa. Neki az apróból kellett összekukáznia a csapatát, aztán végignézhette, hogy az utódjai több tízmillió eurós játékosokból válogathatnak. Jellemző adat, hogy a Hertha csak ebben a szezonban 110 milliót költött igazolásokra, miközben Dárdai a négy teljes idénye alatt összesen nem költhette el ennek az összegnek a felét sem.
 
Az eredmények mégis őt igazolták, hiszen a vele stabil középcsapatnak számító Hertha öt év után először újra a kiesés ellen küzd. Nem véletlen, hogy a klublegenda Erich Beer sok szurkoló véleményét kimondva visszakövetelte Dárdait a kispadra. Őt azonban saját bevallása szerint senki sem kereste, noha minden bizonnyal benne van a száma Michael Preetz telefonjában. Talán még gyorshívógomb is tartozik hozzá… Dárdai azonban nemhogy hívást nem kapott, de még azt is tűrnie kellett, ahogy idősebbik fiát, a Bundesligában nála debütáló, német utánpótlás-válogatott Palkót kitették a Hertha első keretéből.
 
Lehetne sértett? Igen. Lenne oka rá? Igen. Mégsem kárörvend, sőt, megvédte szeretett csapatát. „Az új futballisták beillesztése nem megy egyik napról a másikra. Lám, a Paris Saint-Germain is abban a reményben igazolt sztárokat egy-két éve, hogy megnyeri a Bajnokok Ligáját, de a nagy siker még várat magára. A Herthának most következik négy olyan meccs, amelyen mindent el lehet rendezni. Ha a Paderborn, a Köln, a Düsseldorf és a Bremen elleni mérkőzést nem szúrják el nagyon, békés lesz a tavasz” – mondta még a hétvégi forduló előtt, és azóta a berliniek a Paderbornt már le is győzték.
 
Van az a mondás, hogy a legszebb öröm a káröröm, meg egy másik is, hogy nem piszkítunk oda, ahonnan enni kaptunk. Érdemes megfontolni, hogy melyik szerint viselkedünk… 
 
Még nincs értékelve
Archívum