Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A magyar srác, aki Cristiano Ronaldo előtt bizonyíthat

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.07.28.
|
Nemrég még az NB I gólkirályi címéért volt harcban Bobál Gergő. Végül 11 találattal második lett zalaegerszegi csapattársa, Radó András mögött. Utóbbi koronával a fején a másodosztályú Vasasba szerződött, az „ezüstcipős” viszont merészebbet álmodott. Oda megy focizni, ahonnan Cristiano Ronaldo indult és ahova a mai napig vissza-visszatér.

 

[token global site-name]Bobál Gergő a portugál első osztályba frissen feljutott Nacionalba igazolt. A csapat a Madeira-szigetén található Funchalba való, itt született Cristiano Ronaldo. Mi több, az ötszörös aranylabdás a Nacional utánpótlásában pallérozódott egészen 1997-ig, amikor a Sporting csapott le rá. Onnan meg mindenki ismeri az útját Manchesteren és Madridon át Torinóig – a világsztárságig.

 

Ronaldo olyannyira nem felejtette el, honnan indult, hogy a koronavírus-járvány idején is Madeirára húzódott vissza. Gyakran jár haza, és ilyenkor rendszerint megfordul „csapata”, a Nacional mérkőzésein. Hamarosan Bobál Gergőnek is szurkolhat.

 

„Hallottam, hogy amikor csak tud, ott van korábbi klubja meccsein, nem lehet rossz érzés előtte játszani” – vallotta be a 24 éves magyar támadó, aki nem először áll légiósnak. Annak idején a Manchester Citynél is járt próbajátékon, de egy-egy Roberto Mancinivel és Mario Balotellivel készített közös fotón kívül nem sokat profitált abból a kalandból. Később a Wolfsburg második csapatánál töltött el fél évet. Most már érettebben mehet külföldre.

 

Bobállal kapcsolatban sokáig elő lehetett venni a „nagyobb volt a füstje, mint a lángja”, meg az „örök ígéret” című klasszikusokat. Generációja egyik legnagyobb tehetségének tartották, de sokáig nem jöttek az eredmények, ami egy csatár esetében elsősorban a gólokat jelenti. Most, hogy végre volt egy sikeres szezonja, többen felfigyeltek a hangzatos nyilatkozataira.

 

„Nyilván, persze. Ez természetes. Ki más lehetne?! Célom, hogy válogatott legyek, és ennek van realitása, mert csatárok terén nem állunk olyan nagyon jól” – vágta rá arra a kérdésre, hogy vajon Marco Rossi szövetségi kapitány miatta látogatott-e ki a ZTE egyik tavaszi meccsére. Majd azt is közölte, hogy be szeretne kerülni a FIFA videojátékba, hogy magával játszhasson.

 

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sokan támadni kezdték, hogy milyen nagyképű és a többi. Ugyanezt sokszor megkapta Szoboszlai Dominik is a magyar közegben szokatlanul magabiztos nyilatkozatai miatt.

 

Néha fura, hogy mennyire ellentmondásba keveredünk önmagunkkal. Egyszer azt mondjuk, hogy ezek a magyar fiúk már a kezdős sípszó előtt telerakják a gatyájukat. Olyan kis félénkek, mint a szárnyaszegett madár. Máskor meg lehordjuk őket azért, mert hisznek magukban, a képességeikben.

 

Ez amúgy külföldön természetes, ott senki nem lesz röhej tárgya azért, mert azt mondja, fifázni szeretne saját magával. Persze az eredmények mondják ki a végső ítéletet, hiszen Zlatan Ibrahimovicnak sem állna jól az önimádat, ha nem lenne akkora klasszis, amekkora. De mi lenne, ha kivárnánk az ítélettel, mire képes Bobál Portugáliában? Cristiano Ronaldo is megnézi előbb...

 

 

 

Még nincs értékelve
Archívum