Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A mi Messink

B.P.
|
gyorietokc.hu
|
2019.05.13.
|
Aki kicsit jobban ismeri Görbicz Anitát, az tudja róla, hogy nemcsak követi, hanem érti is a labdarúgást, plusz sokáig odáig volt Francesco Tottiért. De aztán úgy tíz évvel ezelőtt Lionel Messi vette át nála a number 1 kedvenc szerepét, Görbe pedig Barcelona-szurkoló lett – alighanem párja, a Barca B csapatában megforduló Vincze Ottó legőszintébb örömére… Kevés nagyobb legenda létezik Messinél a sportvilágban, de vasárnap óta Görbicz Anita túltesz az argentin sztáron.

[token global site-name]Lehet szeretni vagy nem szeretni Lionel Messit, de azt mindenképpen lehet tisztelni benne, hogy sosem hagyta cserben a Barcelonát. A mai világban nagyon kevés példa létezik az effajta klubhűségre, főleg, ha az illető sportága (egyik) legnagyobb klasszisa. Éppen ezért ritka, hogy valaki ugyanannak a klubnak a színeiben négyszer nyerje meg a Bajnokok Ligáját, ahogyan azt Messi megtette a Barcelonával.

 
Ugyanez a levezetés Görbicz Anitára is igaz. Ő is sportága (egyik) legnagyobb klasszisa, és ő is egyetlen klubnak szentelte a pályafutását. Pedig volt olyan időszak, amikor a Győr még nem volt olyan erős, mint manapság, Görbe pedig játszhatott volna nemzetközi szinten sokkal versenyképesebb külföldi együttesekben is. De ő ottmaradt, ahol felnőtt, és kulcsszerepet vállalt a világverő ETO felépítésében. Az elmúlt hétvégén pedig már ötödször nyerte meg a csapattal a Bajnokok Ligáját – immáron eggyel többször, mint Messi.
 
Kézilabdában Görbicz Anita a klubhűsége, a képességei és az eredményei alapján is csak Lionel Messihez mérhető példakép. Az öt BL-aranyával már második a női örökranglistán, csak Ausra Fridrikas és Bojana Popovics előzi meg őt hat-hat sikerrel. Elnézve a Győr erejét, amely idén először magyar edzővel, Danyi Gábor irányításával lett BL-győztes, és látva Görbicz 36 évesen sem kopó vezérszerepét (a Rosztov elleni döntőben hat gólt dobott), simán benne van, hogy jövőre beállítja a BL-csúcsot, és egy nap talán meg is dönti azt.
 
Gólok számában már úgysincs nála jobb: mindössze 14 találat választja el az 1000. góljától a Bajnokok Ligájában. Nem lenne meglepő, hogy ha Messi szeretné a kézlabdát, akkor Görbicz-rajongó lenne!
 
 
Még nincs értékelve
Archívum