Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A női öltözők falainak „fogságában”

Fundák Annamária
|
archív
|
2015.12.14.
|
A női öltözők lüktetése olyan, mint egy igazán temperamentumos nő hangulati ábrája. Hol vidám, néha kegyetlenül őszinte, olykor kislányosan szelíd, máskor pletykára éhesen vad. Az öltözők szubkultúrája csapatonként változhat, de olyan visszatérő formulák, mint az edzők, játékvezetők szidása szinte mindenhol megmutatkozik, ami a csapatok és az egyének függvényében, arányában változik.

 

[token global site-name]Egy átlagos öltöző szerkezetileg a következőképpen néz ki: minden szanaszét (ez nem az a hely, ahol érvényesül a nők rendmániája), praktikusan, a klikkek egymás mellett ülnek, néhol egy-egy személyes kép a falon. A hangulat, a beszédtémák és a szokások eseményfüggők, és különböző tendenciát mutatnak.
 
Csapatösszetartó buli utáni edzés előtt, majd edzésen (kézilabdaedzés alapján)
 
Ezekre az edzésekre mindenki a megszokottnál később érkezik, ennek ellenére sikerül az edzés előtti pár percben összefoglalni az előző este teljes eseménysorát. Mindig akad egy szerencsétlen áldozat, aki óriási esésével vagy „rókájával” kivívta az elismerést, hogy még másnap is beszédtéma legyen, sőt az edzésen se maradjon megjegyzések nélkül. Ilyenkor a legtöbben a túlélésre játszanak. A tapasztaltabb, általában idősebb játékosok segítik fiatalabb, erősebben elhajlott társaikat: kerülik a has, fej körüli kemény ütközéseket, csak akkor passzolnak, ha muszáj, és egy-egy koordinációszegény esésnél igyekeznek minél halkabban röhögni. A leggyorsabb játékosok is visszavesznek a tempóból, hogy ne legyen annyira feltűnő a reakció és „futamidő” különbsége. 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport magazin 3/12-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum