Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A remény bajnoka(i)

Balogh Zoltán
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2018.06.03.
|
Ahogy készülődsz, eszedbe jut minden. Eszedbe jut, hogy sok évvel ezelőtt volt egy másik életed. Bajnok akartál lenni. Nem lettél, csak közepes. Az élményeket, az edzéseket, a versenyeket, a fogyasztások mára édes kínját, persze, nem veheti el tőled senki: amikor mazochista módjára a csemegepult előtt szívtad be az illatokat, hogy legalább az orrodat jóllakasd, ha már a gyomrod napok óta üres.

 

[token global site-name]Mielőtt elindulsz, belenézel a tükörbe. Egy ötvenes, kissé húsos arcú férfi néz vissza rád, akinek a feje már csak nyomokban tartalmaz hajat, fiatalkori önmagad a hátad mögé bújt. Nem baj, gondolod, majd a csarnokban jobb lesz.
 
Belépődnek köszönhetően a kulisszák mögé, a bemelegítő harcosok felé veszed az irányt, ahol a jól ismert szagok, hangok idézik fel benned a múltat. Figyeled a készülő versenyzőket, próbálsz infókat levenni, mint a vérmes fogadó a lóverseny előtt. Az egyik srácnak „mint komor bikáé, olyan a járása”, a másik vigyorogva pacsizik minden szembejövővel, izgalomnak nyoma sincs rajta. A bolond amerikai (mellesleg világbajnok) olyan gyorsan beszél, hogy egy mukkot sem értesz belőle, persze, vigyorogsz, és sok sikert kívánsz neki. 
 
A nézőtéren az ismerős arcok, az egykori harcosok közt akad, aki régi versenyformájában, de van, aki 20-25 kilóval „izmosabban”. Hallgatod a már unalomig ismert sztorikat, köztük a „sztár”-ét, hogy milyen jó volt fénykorában, és hogy ezeket a mostaniakat is lecsapkodná fél perc alatt. Mosolyogsz, hiszen tudod, hogy alig nyert meccset, világéletében kutyaütő volt, de a hatalmas autója, a tőle húsz évvel fiatalabb bombázó barátnője, valamint a hangár nagyságú folyóparti háza új múltat írt neki. 
 
Libabőrös leszel, a karodon feláll a szőr, amikor a fejgép fénye a bevonuló harcosra vetül, elismerően irigykedsz, s csak elképzelni tudod, amit ő érezhet, miközben több ezer ember felállva üvölti a nevét.
 
Tudod, mire számíthatsz a meccseken, rutinosan bekalkulálod a szokásos váratlant is. A bajnokok hozzák magukat, magabiztosak, született győztesek. Aztán ott vannak a „Rockyk”, akik bármekkora verést kapjanak is, akkor sem adják fel. Közülük pedig néha egy-egy nemcsak hogy feláll a padlóról, de meg is fordítja a meccset. Na, őket imádja a közönség – mennybe megy a kisember, van remény számunkra is. Aztán a fő meccsen ott a magyar kölyök, aki a hazai rendezésű gálának köszönhetően világsztárok után mutathatja meg, hogy komoly karrier áll előtte. A fiú él a lehetőséggel, parádés bunyót produkál, kiütéssel zárja a meccset, ellenfelét hordágyon viszik ki. A csarnok majdnem felrobban, az emberek extázisban üvöltenek. Veled együtt. 
 
Aztán felkapcsolják a fényeket, a versenyzők már a nézőkkel fotózkodnak, mindenki ölelget mindenkit, közben lassan kiürül a csarnok. Te még tétován pislogsz, százezernyi gondolat, érzés cikázik az agyadban, de az egyik mindennél erősebb: ha reggel újra edzésre indulhatnál, a fél életedet odaadnád érte.
 
De csakis a második felét. :-)
Még nincs értékelve
Archívum