Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A VHS-kazettáktól Lionel Messiig…

Vámos Tamás
|
mtkbudapest.hu
|
2020.08.27.
|
– Utánaszámoltál már? – Minek is pontosan? - kérdez vissza Kanta József. – Ugyan megsérültél a szlovéniai edzőtáborban, és emiatt jó pár hetet ki kell hagynod a nemrégiben rajtoló szezonból, de hányadik alapozáson is vagy túl? – Pontosan nem számoltam utána. 1998 óta vagyok az MTK igazolt játékosa, de ha csak az élvonalbeli edzőtáborokat vesszük figyelembe: 2004-ben mutatkoztam be az NB I-ben, így évi két edzőtáborral számolva ez volt a harminckettedik felkészülésem.

 

[token global site-name]„Ajkán a fociról szólt az egész életünk!”
– Talán éppen ezért nem is sokan tudják, hogy két évvel idősebb testvéreddel, Szabolccsal együtt Ajkán fedeztek fel titeket…
– Egészen pontosan egy hölgy, Harmath Katalin hívta fel a szüleim figyelmét arra, hogy az MTK próbajátékot hirdet. Akkor már Ajkán több éve fociztunk, jó alapokat szereztünk, talán ennek is köszönhető, hogy a bátyám egyből megfelelt, én pedig általános iskola után kerültem az MTK kötelékébe. Ennyi év távlatából is nagy hálával tartozom a klubnak, hogy nekünk, vidéki fiúknak megadták a lehetőséget, úgy gondolom, sikerült is élnünk vele. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy annak idején az MTK-t választottuk, a hosszú évek alatt talán alakulhatott volna másképpen is a pályafutásom, de semmit nem bánok, mert tényleg a második otthonomra leltem a Hungária körúton. 
 
– Amikor Ajkán elkezdtél futballozni, 10-12 évesen mi volt a hosszú távú terved? Egyáltalán: ebben a korban már megfogalmazódik valami hasonló az emberben?
– Tényleg egészen kis korom óta imádtam futballozni, Ajkán, az iskola után – hét-, nyolc-, kilenc-, tízévesen a fociról szólt az egész életünk! Ezt úgy képzeld el, hogy még a gólösszefoglalókat is felvettem VHS-kazettára, és elemeztem az NB I-es játékosok mozdulatait, cseleit, a góllövéseket. S arról álmodoztunk: de jó is lenne a tévében szerepelni sok néző előtt, először élvonalbeli meccseken, majd a válogatottban. Ez akkor elég távolinak tűnt; ezért is említettem az előbb, hogy az MTK óriási lehetőséget adott nekünk, hogy próbajátékra hívott, majd leigazolt minket.  
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 8/8-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum