Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Afrikai szizálkender

Rácz Benedek
|
ifj. Nagy György
|
2019.05.03.
|
Finoman fogalmazva is hétmérföldes léptekkel tör előre a darts a népszerűségi listán, százezrek űzik a sportágat, komoly nézettséggel mennek a tévében a versenyek, mi pedig a legjobb magyar, Székely Pál közreműködésével igyekeztünk mindent megtudni az olimpiára is kandidáló sportágról.

 

[token global site-name]Egy centiméterszer 2.5 centi – ennyi a területe (azaz 2.5 négyzetcentiméter) a dartstáblán a tripla 20-nak, és ezt a kicsiny kis területet találják el rendszeresen a legjobbak. 237 centi távolságból. Ha nem hangozna ez így is elég nehéznek, akkor tegyük hozzá, hogy ekkora távolságból minden egyes milliméternyi tévedés két és fél centi eltérést jelent a táblán az előző dobáshoz képest.
– Kétfajta dartsost ismerek, az egyik ösztönös tehetség, és rögtön úgy dob, ahogy a könyvekben meg van írva, a másik pedig a melós, aki az alapoktól kezdve megtanul mindent, én az utóbbi csoportba tartozom – mondta Székely Pál, a legjobb magyar dartsjátékos, akinek a segítségével igyekszünk közelebb hozni az olvasókhoz az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvendő sportágat. – Viszont bármelyik típusú játékosról beszélünk, az csak akkor lesz eredményes, ha rengeteget gyakorol. Finommotoros mozgásról van szó, úgy és annyit kell gyakorolni, hogy egyetlen milliméternyi hiba se legyen. Hogy ez esetben lehet-e bármikor tripla húszat dobni? Bármikor biztos nem, erre még a világ legjobbja, Michael van Gerwen sem képes. Hiszen amikor versenyzel, akkor jön az adrenalin, a stressz, ott az ellenfél, a közönség, a külső hatások, szóval az nyeri meg a versenyt, aki a legjobban ki tudja zárni a körülményeket.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport magazin 7/4-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum