Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Akiről kár volt lerángatni a mezt

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.06.29.
|
Van valami szürreális abban, amikor egy NB I-es meccs elején a világ egyik legjobb kapusa, a Real Madrid világsztárja magyarul üzen egy magyar labdarúgónak, és azt mondja: „szeretlek, Dani”. Főleg akkor, ha a meccs végén ugyanezt az embert a sajátjai nem szeretik annyira, és róla is lerángatják a mezt, mondván nem méltó rá…

 

[token global site-name]Érthető, hogy kiakadtak a Debrecen szurkolói, hiszen 27 év után kiesett szeretett csapatuk az NB I-ből. Nem ehhez voltak hozzászokva, különösen az elmúlt húsz évben, hiszen a Debrecen még mindig a jelenlegi évezred legsikeresebb magyar csapata: hét bajnoki cím, tavaszt megélő nemzetközi kupaszereplés, Európa-liga és Bajnokok Ligája csoportkör 2000 után.
 
Még csak azt sem lehet mondani, hogy a jelenlegi szezonnak úgy vágtak volna neki, hogy kiesési gondjaik lesznek. Az idény elején még nemzetközi kupainduló volt a csapat, az albán Kukesit meg is verte, majd az olasz Torino ellen esett ki. Aztán valami megtört Debrecenben, jöttek a váratlan vereségek, és már a legutóbbi bajnokcsapatot irányító Kondás Elemér visszahívása sem segített.
 
Az utolsó fordulóban a lehető legigazságosabban dőlt el, hogy ki esik ki, hiszen a két főszereplő, a Debrecen és a Paks egymás ellen játszott. A Loki játékosai láthatóan mindent beleadtak, de az 1–1 nem nekik kedvezett. A kiesés különösen szomorú végkifejletet jelentett Tőzsér Dánielnek. A csapatkapitánynak ugyanis ez volt az utolsó mérkőzése, miután bejelentette a visszavonulását.
 
Oké, sosem volt egy Xavi vagy Andrea Pirlo, de magyar szinten kétségkívül az utóbbi két évtized legjobbjai közé tartozott. Jól mutatta ezt, hogy a kiesési rangadó előtt korábbi csapattársai köszöntötték videoüzenetben. Olyan sztárok, mint a Manchester City klasszisa, Kevin De Bruyne, vagy a Real Madrid kapusa, Thibaut Courtois. Utóbbi még magyarul is megszólalt, és azt mondta, szeretlek, Dani.
 
Tőzsér a Genkben futballozott együtt velük, és ő volt a csapatkapitánya annak a belga bajnoki címet nyerő és BL-be jutó együttesnek. De korábban játszott együtt Rivaldóval is az AEK Athénban, később pedig megfordult a Serie A-s Genoában. Kevés magyarnak van/volt annyira irigylésre méltó külföldi karrierje, mint neki.
 
Emiatt – mármint a légióskodás miatt – kimaradt a Debrecen legszebb időszakából, a bajnoki címekből és csoportkörös nemzetközi szereplésekből. De egy pillanatra sem felejtette el honnan indult, és 2016-ban Angliából tért vissza Debrecenbe, hogy ott fejezze be a pályafutását, ahol kezdte. Ő sem hitte volna, hogy ez lesz a vége…
 
A Paks elleni vereség után a csalódott és dühös szurkolók valahogy bejutottak a pályára, és lerángatták a mezt a debreceniekről, mert nem méltóak rá. Tőzsér Dániel is lecsupaszítva kesergett karrierje utolsó fellépése végén. Ha van valaki ebben a Debrecenben, akiről nem lerángatni, hanem akitől elkérni kellene a mezt és eltenni emlékbe, akkor az Tőzsér Dániel.
 
De senki sem lehet próféta a saját hazájában.
 
Még nincs értékelve
Archívum