Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Amikor a lelki beteg és az idegbeteg találkozik

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.01.20.
|
„Több volt szimpla versenynél...” – írta ki Shane Tusup, miután magyar úszójával, Szilágyi Liliánával megnyerte a Bajnokok Sorozat pekingi állomásának 200 pillangós számát. Nem a győzelem ténye adta az eredmény pikantériáját, hanem a legyőzött kiléte: Hosszú Katinka lett a második Szilágyi mögött. Először fordult elő, hogy Tusup tanítványával legyőzte volt feleségét.

 

[token global site-name]Hogy ténylegesen van-e háború Hosszú Katinka és Shane Tusup között a válásuk után, azt csak ők ketten tudhatják. Az amerikai sejtelmes szavait ugyanis többféleképpen lehet értelmezni. Lehet úgy, hogy a futam azért volt több szimpla versenynél, mert legyőzte Katinkát, és igazából ez az edzői visszatérésének fő célja. „Én vittelek fel a csúcsra, én is foglak lelökni onnan” – gondolhatná Tusup, legalábbis bizonyos feltételezések szerint.
 
De értelmezhetjük úgy is a mondatát, hogy Katinkától teljesen függetlenül volt többletjelentése a győzelemnek, mert most először nyert az irányításával komoly versenyen Szilágyi Liliána. Ez pedig remek visszaigazolás a munkájának, főleg azok után, hogy a visszatérésére tavaly verbuvált úszócsapatából Ilaria Cusinato, Földházi Dávid és Bujdosó Zsombor is hamar faképnél hagyta. Sok pofon után végre jött egy önigazolást jelentő siker – ettől is lehet több, mint verseny.
 
Mi inkább utóbbi verzióra szavazunk, mert sportszakmai szempontból annak van értelme, és a dél-amerikai szappanoperákba illő bosszúhadjárat forgatókönyvét meghagynánk a bulvárlapoknak… Ha pedig pusztán a sportra fókuszálunk, akkor azt kell látnunk, hogy Pekingben Szilágyi Liliána nyert 200 pillangón, mögötte Hosszú Katinka lett a második és a szám világbajnoki címvédője, Kapás Boglárka a negyedik. Tehát van három igencsak versenyképes úszónk, akik közül ebben a számban csak ketten lehetnek majd ott a nyári tokiói olimpián.
 
Az ugyanis kezd egyértelművé válni, hogy a Tusup-Szilágyi párost komolyan kell venni az országos bajnokságon, ahol az olimpiai indulásról döntenek. Pedig a legtöbben csak legyintettek rájuk, amikor egymás mellé sodorta őket az élet, hiszen az amerikai edzőt a dühkitöréseiről és a versenyzői végletekig való hajtásáról ismertük meg, Liliánát pedig a lelki vívódásairól, kamerák előtti kiborulásairól és az edzőről edzőre való vándorlásairól. „Lehetetlen, hogy ők ketten működjenek együtt” – mondták sokan.
 
De elképzelhető, hogy van olyan oldaluk, amit nem ismertünk eléggé, vagy esetleg egy-két színpadias előadás alapján félreismertük őket. Egy biztos, mindkettőben ég a bizonyítási vágy. Mi pedig csak profitálhatunk ebből a rivalizálásból, mert hogy Hosszú, Szilágyi vagy esetleg Kapás lesz-e bajnok 200 pillangón Tokióban, az csak nekik számít – nekünk az a fontos, hogy a magyar Himnusz csendüljön fel. 
 
 
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum