Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Amikor Dárdai védi Leekenst

B. P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2018.06.11.
|
Negyedik meccsén sem tudott nyerni a magyar válogatott George Leekens irányításával, sőt ez alatt Ausztrália ellen már a harmadik vereségét szenvedte el. Visszasírjuk Pintér Attilát?

[token global site-name]Tegyük hozzá, pont a vb-résztvevő ausztrálok elleni legutóbbi fiaskó volt a legkevésbé fájó mind az ellenfél erőssége, mind a mutatott játék alapján, amelyben végre pozitívumokat is lehetett felfedezni. Az első félidőben hosszú idő után először volt elképzelés a válogatott játékában, több helyzetet is sikerült kidolgozni az ausztrál kapu előtt, a sérült Dzsudzsák Balázs helyén lehetőséget kapó Sallai Rolandtól pedig még néhány látványos megoldásra is futotta.

 
A közvéleményben persze csak az újabb vereség ténye csapódott le, és azt valóban nehéz megmagyarázni, hogy Leekens a valaha volt egyik legrosszabbul kezdő magyar szövetségi kapitány. Még az idehaza mindennek elmondott Pintér Attila is megnyert kettőt az első négy találkozójából, ami alatt még egy-egy ikszet és vereséget könyvelt el. Aztán az ötödik meccse után kirúgták…
 
Leekens „eredményessége” Pintérhez képest is súlyos mélypontot képvisel jelen pillanatban, de arról persze szó sincs, hogy nemrég a Puskás Akadémiától kirúgott edzőt sírná vissza bárki is a válogatott kispadjára. A nép, amely még a válogatottat 30 év után egy világversenyre kijuttató Bernd Storckkal sem volt türelmes, egyetlen embert látna szívesen szövetségi kapitányként: Dárdai Pált.
 
Éppen ezért érdemes meghallgatni az ő véleményét. „Lehet, hogy csúnyán hangzik, de limitált játékosaink vannak nemzetközi szinten. Kell nekik egy biztonságos rendszer, amit be kell gyakorolni, és ehhez idő kell. Ahhoz, hogy működjön a csapat játéka, rengeteget kell együtt dolgozni. A játékosoknak, a vezetőknek és a közvéleménynek is türelemre van szüksége. Nekem azért volt könnyebb, mert én behívtam a »régi«, rutinos játékosokat, akik nekem mindent megcsináltak” – árulta el a Hertha edzője.
 
Az utolsó mondat a kulcs. Dárdainak ott volt Király Gábor, Gera Zoltán, Juhász Roland, Tőzsér Dániel, akik olyan tartást adtak a sok-sok éves nemzetközi rutinjukkal a válogatottnak, amire lehetett építeni. Ez az alap eltűnt, az említettek kiöregedőben vannak, és nincsenek hasonló helyettesek. Storck bukását az okozta, hogy elkezdett új csapatot építeni, elkezdte keresni a – nem létező? – fiatalokat, akikre lehet számítani. Leekens most ezt folytatja, mert nincs más út.
 
Jelen pillanatban Dárdai sem biztos, hogy többre lenne képes a „limitált” alapanyaggal. 
 
Még nincs értékelve
Archívum