Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Amikor magyar focistáért fohászkodnak a sztárklubnál

Bogát Patrik
|
redbullsalzburg.at
|
2020.06.15.
|
Bevalljuk, furcsa látni, amikor a világ egyik legnagyobb futballklubjának drukkerei szinte könyörögnek az interneten egy magyar labdarúgóért. Persze ahhoz, hogy ez megtörténjen, kettős hatás kellett, ami közül az egyik kétségkívül Szoboszlai Dominik fantasztikus formája a karantén után.

 

[token global site-name]„Milan, könyörgöm, csapjatok már le rá! Olyan közel volt már januárban is…” – írta egy AC Milan-szurkoló a sok közül múlt héten Rafael Leao posztja alá az Instagramon. A portugál támadó az olasz sztárcsapat játékosa, és Szoboszlai Sturm Graz elleni mesterhármasa után annyit jegyzett meg Dominik oldalán, hogy „csak a szokásos”, aztán megindult a netes hadjárat a magyar megszerzéséért.
 
Nyilvánvaló, hogy az AC Milan érdeklődése nem ugyanaz, mintha 13 évvel ezelőtt történt volna, amikor legutóbb megnyerte a Bajnokok Ligáját az együttes. Az utóbbi években válságban van a klub, amely a 2013–2014-es szezon óta a BL-ben sem szerepelt, pedig a Serie A-ban a Juventus tűnt az egyetlen legyőzhetetlen ellenfélnek az elmúlt időszakban. 
 
Ugyanakkor a Milan még mindig a világ egyik legnagyszerűbb futballcsapata, amely hétszer nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot, ennél több BEK/BL-győzelme pedig egyedül a 13-szoros győztes Real Madridnak van. Természetes, hogy minden nagy egyesület életében vannak hullámvölgyek, viszont egy Milan-méretű mamut már nem fog csak úgy eltűnni a süllyesztőben.
 
Ha ebbe belegondolunk, hihetetlenül hízelgő, hogy a San Siro Paolo Maldinit, Andrea Pirlót, Kakát, Andrij Sevcsenkót vagy éppen Zlatan Ibrahimovicot (hogy messzebbre ne menjünk vissza) éltető közönsége egy magyar tehetségben látja az újbóli felemelkedésének egyik zálogát. Tegyük hozzá, Szoboszlai Dominik folyamatosan keményen dolgozik ezért.
 
Az elmúlt években a nemzetközi szaksajtó is Európa legnagyobb ígéretei között emlegette, de a legfrissebb formája egészen pazar. A járvány miatti karantén után május végén az Osztrák Kupa döntőjében lépett pályára először, amelyen góllal és gólpasszal segítette aranyéremhez a Salzburgot. Aztán a bajnokságban egyetlen hét leforgása alatt három gólpasszt adott a Hartberg ellen, mesterhármast szerzett a Sturm ellen, majd gólt és két gólpasszt ünnepelt a Linz ellen.
 
Tehát a pályákra való visszatérés óta öt tétmeccsen öt gólt és hat asszisztot jegyzett. Egyedül a Rapid Wien úszta meg Szoboszlai-parádé nélkül, de azon a meccsen is fontos láncszem volt a pályán a győzelemben. A Sturm Graz elleni triplája után eltette emlékbe a labdát, de ezzel le is tudta az szentimentalizmust.
 
„Kihagytam egy helyzetet, és ha arra gondolnék, hogy a tripla mellett ez belefér, sohasem fejlődnék” – jelentette ki egy olyan meccs után, amikor Ausztria és Magyarország egyaránt azon ámult, ahogyan egy látványos Zidane-csellel lefordult a védőjéről, majd kilőtte az alsót. Azt is hozzátette, hogy másnap már senkit sem érdekel, hogy három gólt lőtt, csak a következő feladat.
 
Aztán a Linz ellen újra góllal és gólpasszokkal állt csapata élére az elmúlt hétvégén. Az az igazság, hogy a magyar futball helyzetét ismerve furcsa, hogy egy magyarért könyörögnek a Milannál, de Szoboszlai teljesítményét látva, egyáltalán nem az.
 
Még nincs értékelve
Archívum