Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

András angyalai

Bablena Hajnalka (a vagány angyal)
Szegó András
|
archív
|
2017.09.19.
|
Ugyan, mit érdekelt engem Monroe, Taylor, Lollobrigida és a többi szexbálvány, amikor az ötvenes évek elején, ráeszméltem a világra! Tőlem ugyan nyomulhattak volna – hozzáteszem, ez eszük ágában sem volt –, de engem hidegen hagytak a filmcsillagok, engem már akkor is a sportoló hölgyek bűvöltek el. Szőke Kató, aki pont szemben lakott, és skubiztam az ablakon, amikor felgyújtotta a villanyt, Székely Éva, akinek neki is mentem bámulás közben a BVSC-uszodában; vagy Elek Ilona, aki fehér kesztyűben vásárolt előttem sós kiflit a Gláznernél. Kamaszodván sem Monica Vittiért, vagy Marina Vladyért rajongtam, hanem lenyűgöző bajnoknőinkért: Antal Mártáért, Madarász Csilláért, Bánfalvi Kláráért. Megfogott valami bennük, nemcsak puszta szépség vagy érzékiség, ragyogás, hanem az a fantasztikus és sugárzó hit, elszántság, méltóság, az a robusztus teljesítmény, amely bajnokokká is tette őket. Azok az idők elmúltak, már nem eszmélek a világra, már sokadik kamaszkoromat élem, de a sportoló lányok-hölgyek-csajok-asszonyok éppúgy – sőt! – érdekelnek, tetszenek, lenyűgöznek. Akik nem csupán gyönyörűek és vonzóak, hanem ezenkívül... Szóval hogy ezenkívül még milyenek, arról írok egy négyrészes sorozatban. (Ha a mellékelt fotók kicsit is alátámasztják érvelésemet, az merőben a véletlen műve.)

 

[token global site-name]És feltűnik Hajnalka. Ő az, aki mindig feltűnik. A félhomályos, szürke, zajos konditerem távoli zugából egyszer csak feltűnik szőkeségével, teli mosolyával, ragyogásával, mint a Nap a sötét éjszaka elmúltával, és ahogyan közeledik, úgy lesz mind áthatóbb a sugárzása. Igazi Hajnalka. Könnyed, üde, légies, reményt sugárzó. Ő Bablena Hajnalka, a hazai fitnesz egyik legendája, sokszoros bajnoknő, emellett fekvenyomó-fenomén, aki testsúlyának kétszeresét, 125 kilót nyomott tavaly a feje fölé, ugyanakkor a legelismertebb edzők egyike. Szinte törékenynek tűnik, ugyanakkor érződik, hogy robusztus erők szunnyadnak benne. Nyílt mosolyú, de szája szélén érdekes fanyarság húzódik. Éppen az egyik tanítványától jön, lehuppanunk a terem egyik sarkába, és jelzi, hogy kezdjük, mert nemsokára jön egy másik tanítvány.
 
- Mindig ilyen hajszolt?
 
- Azt hiszem, amolyan örökmozgó vagyok. Iskolás koromban is sajtkukac voltam.
 
- Szereti, ha odafigyelnek önre?
 
- Érdekes, de nem. Jobban szeretek a háttérbe húzódni és figyelni, irányítani másokat. Versenyeken is többnyire kínkeserv számomra a színpadra állás. „Jaj, most mindenki engem figyel!”. Vagy ami még rosszabb: hogy nem engem figyel. Inkább háttérből tanácsot adok, és inspirálom a tanítványokat.
 
- Nem képzelhető el, hogy gyáva tetszik lenni?
 
- De. Biztosan. Nem viselem jól az esetleges csalódásokat. Hajlamos vagyok kerülni az olyan helyzeteket, amelyekben benne van ennek a lehetősége.
 
- Csudát! Ön sikerre, hódításra született! Szó sincs arról, hogy meg akarna úszni dolgokat!
 
- Maga ezt honnan tudja?! Én egyedül magamnak akarok megfelelni. Hitemnek, ízlésemnek, igényemnek. Ha ez konfliktusokkal jár, akkor azt vállalom, és megküzdök érte, de feleslegesen nem vagyok hajlandó az energiámat fecsérelni. Ha valami izgat, érdekel, örömömet lelem benne, akkor hajlandó vagyok belevágni a hülyeségekbe, a nem elvárt dolgokba is. Nő létemre például fekvenyomok.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/9-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum