Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

András angyalai

Balla Yvette (a tűzrőlpattant angyal)
Szegó András
|
Végh Zoltán
|
2017.12.20.
|
Ugyan, mit érdekelt engem Monroe, Taylor, Lollobrigida és a többi szexbálvány, amikor az ötvenes évek elején ráeszméltem a világra! Tőlem ugyan nyomulhattak volna – hozzáteszem, ez eszük ágában sem volt –, de engem hidegen hagytak a filmcsillagok, engem már akkor is a sportoló hölgyek bűvöltek el. Szőke Kató, aki pont szemben lakott, és skubiztam az ablakon, amikor felgyújtotta a villanyt, Székely Éva, akinek neki is mentem bámulás közben a BVSC-uszodában; vagy Elek Ilona, aki fehér kesztyűben vásárolt előttem sós kiflit a Gláznernél. Kamaszodván sem Monica Vittiért vagy Marina Vladyért rajongtam, hanem lenyűgöző bajnoknőinkért: Antal Mártáért, Madarász Csilláért, Bánfalvi Kláráért. Megfogott valami bennük, nemcsak puszta szépség vagy érzékiség, ragyogás, hanem az a fantasztikus és sugárzó hit, elszántság, méltóság, az a robusztus teljesítmény, amely bajnokokká is tette őket. Azok az idők elmúltak, már nem eszmélek a világra, már sokadik kamaszkoromat élem, de a sportoló lányok-hölgyek-csajok-asszonyok éppúgy – sőt! – érdekelnek, tetszenek, lenyűgöznek. Akik nem csupán gyönyörűek és vonzóak, hanem ezenkívül... Szóval hogy ezenkívül még milyenek, arról írok egy négyrészes sorozatban. (Ha a mellékelt fotók kicsit is alátámasztják érvelésemet, az merőben a véletlen műve.)

 

[token global site-name]És besüvít Yvette. Ő az, aki mindig besüvít. Gyors, határozott, szapora léptekkel vág át a pláza hallján mindenkit megelőzve, mindenki figyelmét magára vonva, sercegő intenzitással. A rövid fekete ruha és a lobogó, kibontott hosszú szőke haj valóságos jelenséggé varázsolja. Távolról, széles mosollyal integet, „huuuuu, megérkeztem!”. Igazi Yvette. Különleges, egyedi, titokzatos, megfejthetetlen. Ő Balla Yvette világbajnok testépítő, a sportág egyik legendája. Kiskunhalason él, két termet tart fent a férjével családi vállalkozásban, ezenkívül kőkeményen edz, sőt a helyi kézilabdacsapat edzője is. Int, üljünk le egy kávézó teraszán, és amíg én odakecmergek, egy kicsit átalakítja a helyet. Asztalt húz, széket tol, lerakja a táskáját, elrendezi a pincért. Igen, bárhol jár is, mindig nyomot hagy, mindent személyessé formál, és persze rendre csodálkozik, hogy mi benne a figyelemre méltó?
 
Szürkeség – kizárva!
 
–         Szereted, hogy bárhol jársz is, többnyire odafigyelnek rád?
–         Most is?
 
–         Csak annyira, hogy mindenki idenéz…
–         Pedig nem is csináltam semmit.
 
–         Akkor is! Neked nem kell ahhoz semmit sem csinálnod! Te kifejezetten feltűnő jelenség vagy: külsőddel, alkatoddal, vehemenciáddal, viselkedéseddel.
–         Mondjam azt, hogy megszoktam? Valóban, amióta csak elkezdtem a testépítést, rendszeresen figyelnek rám, és közben persze kapok az emberektől hideget-meleget. Azt is, hogy „uramisten, ez szörnyű!”, és azt is, hogy „uramisten, ez csodálatos!”. Van, akit elborzaszt ez az izomtömeg, más pedig megcsodálja. Nő és férfi egyaránt. Úgy tűnik, meglehetősen megosztó személyiség vagyok.
 
–         De úgy tűnik, hogy ezt élvezed is…
–         Úgy érted, hogy nem szeretnék beleolvadni a tömegbe? Egy lenni a sok közül? Akkor azt mondom, hogy valóban így van! Valóban nem szeretnék jellegtelen lenni! Nem okvetlenül feltűnő akarok lenni, csak kicsit más, mint a többiek. Baj ez?
 
–         Csudát baj! Te legalább karakán vagy, és vállalod! És ha baj lenne? Te akkor is ilyen vagy… Neked fontos, hogy hass másokra, de ezekkel a kivételes adottságokkal nem is tudnál jelentéktelen lenni… Erre születtél!
–         Igen, az biztos, hogy szeretek hatni a környezetemre… Sőt az is igaz, hogy szeretek valamennyire kitűnni. Szeretem, ha odafigyelnek rám, és jobb, ha elismerőleg, mint szörnyülködve.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/12-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum