Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Apafej

Michelisz Norbert már nemcsak a versenypályán, hanem a játszótéren is otthonosan mozog
bogath
|
archív
|
2018.09.24.
|
Minden idők legsikeresebb magyar autóversenyzője harcban áll a túraautó-világkupa (WTCR) bajnoki címéért, de minket most elsősorban a pályán kívüli élete érdekelt. Michelisz Norbert készségesen mesélt a szülővé válással járó változásokról, de az is szóba került, hogy mit keresett Al Capone egykori cellájában, a legendás Alcatraz-börtönben.

 

[token global site-name]Érdekes „akcióval” indul a beszélgetésünk. Mivel Michelisz Norbert visszaköltözött Budapestről Pécsre, ezúttal mindkettőnknek úgy a kényelmesebb, ha telefonon készítjük az interjút. A megbeszélt időpontban hívom is a tavaly világbajnoki ezüstérmes túraautó-versenyzőt, ám a telefon hosszasan kicseng válasz nélkül. Van ilyen, gondolom magamban, de két pillanat múlva Norbi máris visszahív. – Bocsánat, de Mira megfogta a mobilomat, és elszaladt vele, azért nem tudtam felvenni – szabadkozik a rá jellemző kedvességgel a hangjában.
 
Fárasztó, de boldog időszak
Michelisz Norbert és felesége, Johanna nagyobbik kislánya Mira, aki tavaly március végén született. Norbi nem titkolja, hogy azóta mennyire megváltozott az élete. – Mielőtt apa lettem, voltak olyan szabad óráim, amikor azt csináltam, amit akartam. Például aktívabb társasági életet éltem, sokkal többször tudtam találkozni a barátokkal, akár csak egy kávét meginni velük. Ma már nincs ennyi időm magamra, de a legkevésbé sem bánom, mert az élet természetes rendje, hogy szülőként átrendeződnek a prioritások – jelenti ki immár két kislány büszke apukájaként, hiszen idén Mira kistestvére, Emma is megszületett. – Ha van egy szabadnapom, akkor is korán kelek, és egész nap mozgásban vagyok a kicsikkel. Nyáron délelőtt és délután játszótérre mentünk Mirával, de mostanában kezdi felfedezni a könyveket, úgyhogy egyre több mesét olvasunk. Emma még nem jár, őt sokszor kézben kell fogni – árulja el. – Amit szülőként meg kell érteni, hogy a gyerekek folyamatos figyelmet igényelnek. Mirán mindig rajta kell tartanom a fél szememet, mert minden lépésében benne van egy óvatlan mozdulat veszélye. Ez a fajta koncentráció eléggé fárasztó, főleg ha az éjszakák sem nyugodtak. Ugyanakkor érzelmileg hihetetlenül feltöltődöm a gyerekekkel, nagyon boldog időszakot élünk. – Csupán arra kell figyelnie, hogy a versenyhétvégékre kialudja magát, ilyenkor jól jön a nagyszülők segítsége a gyermekfelügyeletben.
 
Még nincs értékelve
Archívum