Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Apák, fiúk, szerelemdopping

Lovrencsics Gergő nem hiszi, hogy fapofával kellene mindenen végigmenni
dr. Szász Adrián
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.05.27.
|
– Voltak könnyebb és nehezebb napok, de végig hiányzott a foci – mondja Lovrencsics Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya a világjárvány miatt a hazai futballban is átélt kényszerszünetről. Három-, illetve másfél éves kisfiaival éppen rollerezni készül a „világvégére, ahol a madár se jár”, miközben a telefonba magyarázza: a meccsterhelést napi több edzés sem pótolhatná, hiszen a mérkőzésen az ellenfél minden másodpercben váratlan döntésre kényszerít, míg edzésen már ismered a társakat, ritkábban ér meglepetés. Azt is hozzáteszi, Szerhij Rebrov mester a vírus miatti leállás alatt is úgy állította össze a bajnokaspiráns edzéseit, hogy ne a nulláról kelljen újraindulni...

 

[token global site-name]Arnoldok után Thomas, majd Szergej
 
– Miben más Rebrov, mint a többi, Magyarországon megfordult külföldi edző?
 
– A Fradinál két trénerrel dolgoztam, és Thomas Doll talán közvetlenebb volt. Szergej az a típus, akinek megvan a fejében, miért jött ide, mit szeretne elérni, és azért dolgozik nap mint nap, hogy az általa előírt munkát a játékosok profin elvégezzék. A munka embere – ahogy én is egyébként –, ez alól nincs kibúvó, de azért mi mosolyogni is többet látjuk, mint ti. Aki dolgozik, azt elismeri, megbecsüli. A tavalyi bajnoki cím viszont még Thomasnak is volt köszönhető, hiába nem ő meccselt 85 százalékban, az őszre a csapatot még ő rakta össze, azaz ketten együtt nyerték meg a bajnokságot.
 
– A vasfegyelem ellenére – vagy mellett – is oldott tud maradni az öltözői légkör?
 
– Több hasonló mentalitású edzővel is dolgoztam korábban, így tudtam, mire készüljek. Mondták Szergejről, hogy keménykezű, Lobanovszkijtól tanult, rengeteget futtat. Ehhez képest tényleg nagyon kemény edzésekkel nyitott, de mindent labdával végeztünk, így élvezhető volt. Felvettük a ritmust, megszoktuk a személyiségét, tudtuk, hogy edzésen százszázalékos fókuszt vár el, a végén viszont ő is viccelődik. Tudja, hogy nem minden a munka, mert az felőrölne. Emellett vannak tapasztalt játékosaink – például Leandro –, akik különösen jól oldják az öltözői hangulatot.
 
– Csapatkapitányként te mennyire kell, hogy vezéregyéniség legyél a pályán kívül is?
 
– A karrierem során általában magamra figyeltem, hogy én a legjobb állapotban legyek minden edzésen és mérkőzésen. Csapatkapitányként ez már nem így néz ki, az öltözőn belül és kívül is központi szerep hárul rám. Az életben is segítem a külföldieket, a fiatalokat, az új igazolásokat. Mindig mondom, ha tanácsra van szükségük a gyorsabb beilleszkedés érdekében, hozzám fordulhatnak. Ellátom őket útmutatással, mit merre találnak. Beletanultam ebbe is.
 
– A Ferencvárosra most jellemző szellemiség Lengyelországból is ismerős lehet neked…
 
– Az eredményességhez szükséges fizikai felkésztést ott is hasonló módon megkaptuk. Volt olyan téli alapozás, aminek az első tíz napját ott helyben töltöttük, délelőtt konditermi edzésekkel. Ám olyan tízcentis jég volt még a betonon is, hogy délután sem tudtunk kint tréningezni, úgy korcsolyáztunk át a konditeremből a tornaterembe, meg vissza. Abban a tíz napban nemhogy labdát nem láttam, még futballpályát is csak távolról. De mind úgy néztünk ki a végére, mint Arnold Schwarzenegger…
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 8/5-ös számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum