Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Aputestek diadala, avagy így szeretjük mi nők a vízilabdát

Aputestek diadala, avagy így szeretjük mi nők a vízilabdát
b.k.
|
Millenium Masters
|
2018.09.24.
|
Zamárdi felső, 2001. július Nagyanyám kerget a családi nyaraló asztala körül, hogy most már valljam be, szerelemes vagyok ebbe a Kásás Tamásba, azért jár ennyit a szám róla. Én persze bőszen tagadok! De innentől kezdve ő és posztonként olykor változó társai hű kísérőim lettek úgy a húszas éveim közepéig. Jöhetett bármi, a vízilabda, a válogatott és Csurka Gergely könyvei mindig ott voltak nekem, hogy erőt adjanak.

 

Világéletemben utáltam, amikor azzal jöttek nekem, hogy csak azért szeretem a vízilabdát, mert a medencében igencsak alulöltözött szép pasik tempóznak. Mintha meccs közben olyan sokat lehetne belőlük látni! Nem akarok álszent lenni, hiszen bizonyos játékosok iránti szimpátiámban biztosan volt valamennyi százaléka annak is, ahogy kinéztek. Viszont tényleg nem emiatt szerettem meg. Máig tartó figyelmem a sportág iránt nagyban köszönhető a már fent is említett Csurka Gergely könyveinek, melyek rajongásom kezdetén a kezembe kerültek, és azonkívül, hogy magáról a vízilabdáról is nagyon sok háttérinfót meg lehetett tudni belőlük, nekem tényleg jobbak voltak bármelyik motivációs könyvnél. Hitet adtak ahhoz, hogy a kemény munka beérik, és az álmok valóra válhatnak, ha nagyon erősen hiszünk bennük, sőt teszünk értük legjobb tudásunk szerint. Mindezt csak azért írom le, hogy tényleg van valamennyi rálátásom a vízilabdára szakmailag is, és tovább látok, mint a fecske széle. De kanyarodjunk vissza témánkhoz, a vízilabda és a nők viszonyához! 
 
Szőke herceg fehér Volvón
 
Szóval a vízilabda mint olyan több női szurkolót tudhat magáénak a Hajós egy főre jutó négyzetmétereinek tekintetében, mint bármelyik több ezer fős futballstadion széles e világon. Hogy miért? A jóisten sem tudja! Örök vicc, hogyha a nőknek magyarázni kell a lesszabályt a fociban, akkor miért pont egy olyan sportágat értenének, amellyel kapcsolatban az elmúlt években egyre többször került szóba nemzetközi szinten is, hogy nehezen követhető? Itt akkor valaminek lennie kell, hiszen kizárt, hogy egy csapat húszas-harmincas éveiben járó csaj leüljön szabálykönyvet magolni. Szóval egészen biztos, hogy a kinézet az, ami döntő. Hiszen a vízilabdás alfahím alsó hangon is 2 méter akkora arccal vállakkal, hogy csak lapjával fér be az ajtón. A mellkasa, mint a leszállópálya, amelyen a kis női buksi nagyon is jól mutat, a hosszú karjaival és lapátkezeivel oly óvón és biztonságosan ölel, ahogy apánk sem. Az ilyen paraméterekhez általában a naptól és klórtól sármossá cserzett arc is társul, mely tényezők még a hajat is kiszívják, és gyakorlatilag kész is a szőke herceg a fehér Volvón lovon. Ám már az Illés is megénekelte, hogy az ész a fontos nem a haj, mutasson valaki még egy olyan sportágat, ahol ennyi doktor és diplomás futkározik a medence partján! Mióta pedig a Kemény-legények nyakába akasztották az aranyat a 2000-es olimpián, olyan kapósak lettek kis országunkban a pólós fiúk, mint Madridban a focisták, és ezt a gellert még az is kihasználja, aki amúgy a válogatott közelébe sem fér. Arról nem is beszélve, hogy az uszoda nevelő hatásának hála, olyan kompetenciákkal lesznek megáldva az urak, hogy az élet bármely területén megállják majd a helyüket, a nő pedig evolúciósan úgy van összerakva, hogy legjobban a biztonságra vágyik egy férfi oldalán. Tehát nem is Henry Cavill a Superman, hanem a magyar pólós fiúk meg az olaszok… meg az ausztrálok... meg az amerikaiak… meg a… na szóval az összes vízilabdázó. De állítom, azért lehet immunisnak lenni rájuk mindezen tényezők dacára is. 
Még nincs értékelve
Archívum