Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az örök ifjúság titka

B.P.
|
Győri Audi ETO KC
|
2019.02.05.
|
Azt már régóta tudjuk, hogy Görbicz Anita Győrben fejezi majd be a pályafutását, mert ezt számtalanszor egyértelművé tette. A kérdés már csak az, hogy mikor. Nemrég ezzel kapcsolatban új támpontot kaptunk, hiszen Görbe újabb két évvel, 2021-ig meghosszabbította a szerződését a Győri Audi ETO-val.

 

[token global site-name]Sokakban felvetődhet a kérdés: miért? Félre ne értse senki, mi vagyunk a legboldogabbak, ha még sokáig látjuk a pályán a magyar kézilabda állócsillagát, de az ember önkéntelenül is próbálja megfejteni, hogy mi viszi még előre őt. Új szerződése lejártakor éppen húsz éve lesz már, hogy miután Pigniczki Krisztina a Dunaferrhez szerződött, az alig 18 éves Görbicz Anita lett a győriek irányítója.
 
Húsz év telis tele elképesztő sikerekkel: 12 magyar bajnoki cím, mellé 4 Bajnokok Ligája-győzelem. Tulajdonképpen, amit lehetett, azt már megnyerte a klubjával – többszörösen. Anyagi gondjai aligha lesznek az életben ennyi évnyi világklasszis teljesítménnyel a háta mögött profiként. Ha pedig mérlegre tesszük, hogy mind szakmailag, mind anyagilag helyben van, a hétköznapi agyunkkal rögtön azon gondolkodunk, hogy mi szüksége van még a napi gyötrelmekre, az edzésekre, a sokszor hálátlan élsportra. 
 
Ott van a családja, a gyermeke, 35 évesen vígan élhetné az életét úgy, ahogyan arról a legtöbben csak álmodozunk. De Görbicz Anita fejében meg sem fordul az ilyesmi. „Igen, idősebb leszek én is, de a sikernél nincs jobb kondicionáló” – indokolta a döntését egy rövid mondattal, amiben minden benne van. 
 
Néhány évvel ezelőtt a mexikói Leandra Becerra Lumbrerast kiáltották ki, mint az aktuális „világ legidősebb emberét”. A hölgy akkoriban 127 éves volt, és természetesen tőle is megkérdezték a hosszú élet titkát. Ő akkor azt mondta, hogy a csokoládénak köszönheti az évei számát. No meg annak, hogy soha nem házasodott meg…
 
Nos, úgy tudjuk, Görbicz Anita nem veti meg a csokit, és hát ugye meg is házasodott a korábbi válogatott labdarúgó Vincze Ottóval, de a kézilabdapályán lassan ugyanolyan tekintélyes kort mutat fel, mint a mexikói hölgy az életben. Őt a siker hajszolása tartja még mindig tűzben, és ezt nem címekben kell mérni. Nem számít, hány BL-t nyert már meg, mert amíg azt érzi, hogy még mindig lehet a legjobb, addig nem akar ebből engedni. Muszáj bebizonyítania saját magának is.
 
Valami hasonlóról beszélt nemrég a Forma–1-es világbajnok Fernando Alonso is. „Ha elég erősnek érzed magad, akkor semmi szükség arra, hogy az életkoroddal foglalkozz. Ez arról szól, hogy mikor döbbensz rá, van valaki, aki jobb nálad. Ez 25 évesen is megtörténhet, de lehet, hogy csak 48 évesen fog. A kor önmagában semmit sem jelent.”
 
Görbicz Anitánál még mindig nincsen jobb. Ez az örök ifjúság titka.
 
Még nincs értékelve
Archívum