Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az út a fontos, nem a cél

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.11.04.
|
Egy-egy rosszabbul sikerült verseny után gyakran halljuk élsportolóktól a klisét, hogy nem szabad a múlttal foglalkozni, előre kell nézni. Az már ritkább, amikor az ünneplésről mondanak le ugyanebből az okból, de a tenisz-világbajnokságot párosban zsinórban harmadszor is megnyerő Babos Tímea ezt teszi. Nem ünnepel, hanem megy tovább – előre.

 

[token global site-name]Az elmúlt években már hozzászoktunk, hogy párosban van egy világklasszis teniszezőnk, hiszen Babos Tímea tavaly nyáron vezette a világranglistát, és már két Grand Slam-győzelmet is aratott. No meg múlt hétvége óta háromszoros világbajnok, hiszen a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megvédte a tavaly megszerzett címét. Babos sikerszériája ráadásul 2017-ben kezdődött, amikor még Andrea Hlavackovával párban lett világbajnok.
 
Mindez azt jelenti, hogy az idei győzelmével Babos 21 év után az első, aki egymás után három évben is meg tudta szerezni a vb-címet. Erre legutóbb az amerikai sztár, Lindsay Davenport volt képes 1998-ban. Igazán hízelgő lehet egy hozzá hasonló klasszissal párhuzamba kerülni. De mindez Babosnak még nem elég egy kiadós ünnepléshez, noha azt gondolhatnánk, hogy így novemberben a teniszszezonnak úgyis vége van már, kicsit kiengedhetné a gőzt…
 
„Nálam már-már hagyomány, hogy a nagy győzelmek után nem tudok ünnepelni. A tavalyi Australian Open-siker után azonnal rohantunk tovább, az idén Párizsból repültem egy kisebb füves versenyre, most pedig máris kezdődik egy 100 ezer dolláros ITF-torna. Van bennem hiányérzet az egyéni eredményeimet illetően, ezért vállaltam be még két versenyt, mert becsületesen szeretném befejezni az évet, hogy amit lehetett, megtettem az egyéni karrieremért is” – árulta el Timi.
 
Szóval becsületesen akarja befejezni a szezonját, mondja egy frissen megnyert világbajnoki cím után… Alighanem ez az a mentalitás, ami a bajnokot bajnokká teszi: a soha meg nem elégedés, a tökéletesség iránti el nem múló vágy, a maximalizmus. Persze ennek megvan az árnyoldala is, mert ha valaki ilyen típus, akkor sosem tud igazán őszintén ünnepelni, mert egy cél elérésével máris kutatja az újabb kihívást.
 
Éppen ezért egy bajnoknak sosem a cél a cél, hanem a sokszor rögös, vérrel-verejtékkel teli út, amit végigjárva elér odáig. Timi, kívánjuk, hogy még sokszor érj végig az utadon, mi pedig örömmel ünneplünk Veled – vagy éppen helyetted is… 
 
Még nincs értékelve
Archívum