Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az utolsó Király

Tíz dolog, amit a visszavonuló Király Gábortól tanultunk
Bogáth Patrik
|
PS-archív
|
2019.06.19.
|
Ritkán fordul elő, hogy egy magyar sportoló visszavonulásának híre felbolygatja a nemzetközi sportsajtót, de Király Gábor pályafutásának végére az egész világ felkapta a fejét. Franciaországtól Hollandiáig, Németországtól Angliáig, Portugáliától Ausztráliáig mindenhol hír volt, hogy a „mackónadrágos” kapus 43 évesen, 882 felnőtt mérkőzés után befejezte a futballt. Bemutatjuk, mi mindent tanulhattunk a legendás kapus történetéből.

 

[token global site-name]1. Maradjatok gyerekek!
„Nyári gyerekek a Balaton-parton, Dunakanyarban a keszegemet hajtom. Nyári gyerek vagyok, kacagok, nevetek. Amíg csillog a szemetek, maradjatok gyerekek!” – szól a Kelemen Kabátban slágere. A Bon Joviért rajongó Király Gábornak nem ez a kedvenc száma, de a pályafutása ugyanezt üzeni nekünk: maradjatok gyerekek! A babonái, a szürke mackónadrágja, a meze alatt hordott 13-as számú kapusmeze, a balra nézek, jobbra dobom ki a labdát típusú játékosságai, vagy a csintalanság, ahogy lehúzza az ellenfél nadrágját, mind a gyermeki énjét mutatták, amit negyven felett is megőrzött a pályán. – Emóció, szenvedély és hangulat nélkül, csak profizmusból nem lehet focizni – fogalmazott. Igaza van: maradjunk gyerekek!
 
2. Nem a külcsín a fontos
Sportközgazdászok becslései alapján több mint kétmilliárd forintos vagyonra tehetett szert profi pályafutása alatt, de hiába a gazdagság, őt senki sem láthatja luxusautókkal száguldozni, szerény, visszafogott életet él. – A futballistákkal kapcsolatos sztereotípiákhoz képest biztosan más az értékrendem. Ha el kell jutnom A-ból B-be, inkább biciklire pattanok, nem megyek autóval, csak, mert megtehetem. Ugyanígy nem veszek nagyobb házat és menőbb kocsit. Nem ezektől a dolgoktól érzem magam többnek és jobbnak – árulta el Király Gábor.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 7/6-os számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum