Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bácsi Péter és a lebirkózott nehézségek

Ünnepi beszélgetés egy világbajnok hétköznapjairól
dr. Szász Adrián
|
ifj. Nagy György
|
2018.12.18.
|
Átlagos hétköznap este Bácsi Péteréknél, a család gyáli otthonában. Csönget egy újságíró a Presztízs Sporttól, Péter ajtót nyit, miután épp csak feltakarított két összetört befőttet a konyha padlójáról (birkózó-világbajnokunk erősebb volt, mint a szatyor: hiába cipelte be, az leszakadt, a barack és az uborka a járólapra zuhant). A négyéves ifjabbik Peti egy ugrással máris az újságíró nyakában, legózni hívja őt, miközben öccse, a kétéves Benedek Kinder csokit bont. Péter kedvese, Andrea két edzés között felszalad a pincében kialakított fitneszstúdiójából, hogy lássa, minden oké-e. Jelentjük: igen, kezdhetjük is az interjút!

 

[token global site-name]- Az októberi budapesti világbajnokság előtt kevés időd jutott az itthoni teendőkre. Úgy látom, azóta van lehetőséged pótolni…
 
- Igyekszem minél többet a családdal lenni. Azonkívül, hogy egy hetet Egyiptomban is töltöttünk, itthon víztelenítettük az öntözőrendszert, édesapám segítségével elvégeztük a ház körüli teendőket, füvet nyírtunk, lefedtük télre a banánfát, és szeretnék a kerti téglakút fölé is tetőt barkácsolni. Sőt még az új világbajnoki övemnek is méltó helyet kell találnunk…
 
- A 2014-es, taskenti övet hol tartod?
 
- Itthon, egy üvegvitrinben, de a budapesti sokkal szebb! Minden értelemben. Nem régóta adnak övet birkózásban, kezdetben elég egyszerűt kaptunk, a mostani viszont már nagyon mutatós.
 
- Van azért hobbid is, amire időt szánhatsz?
 
- Hogyne, az oldalkert felkapálására! Oké, ez se hobbi, de szívesen megcsinálom. Elég sok gyümölcsünk van, nemrég a szedret is lecsipkedtem és cserepekbe dugtam, hogy tavaszra legyen új hajtás. 2014-ben vettük a házat, akkor kezdtük el csinálgatni, lassan a végére érünk, de tudod, hogy van ez: mire a végére érsz, kezdheted elölről.
 
Élet a kis szöszikkel
 
- Télen nem megyek ki megfagyni, nem vagyok fanatikus. Petikével horgásztunk már együtt Tatán, bár a gyerekekkel minden egy fokkal több energiát igényel. Igencsak aktívak, néha kiborítanak, persze elnézem nekik.
 
- Milyen a családi munkamegosztás?
 
- Reggel én viszem őket oviba, bölcsibe, és vásárolok, ha kell. Andi délelőtt is tart egy-két tréninget, napközben rendezi a háztartást, öttől indulnak újra az edzései fél nyolcig, fél kilencig. Este én vagyok a srácokkal, és gyakran besegítenek a szüleim, akik a szomszédban laknak.
 
- A srácok mindig ilyen nyitott gyerekek voltak?
 
- Andi a szülés után gyorsan visszament oktatni, és még az akkori, zuglói terembe vitte magával Petit, aki így hozzászokhatott az emberekhez. Ő volt úgymond a nehezék, mindenki emelgette „a kis szöszit”. Beni is hasonló, de őt már az itthoni stúdióban érik az ingerek.
 
- Sportolnak már?
 
- Féléves koruk óta úsznak, és Petike a focit is kipróbálta az óvodában. Az első foglalkozáson ő rúgta a legtöbb gólt, majd bejelentette, hogy nincs kedve újra menni. (Peti itt – talán meghallotta, hogy róla beszélünk – szörpöt kér, mire az apukája ugrik a csaphoz.) Néha olyan vagyok, mint egy rabszolga, de megéri! Még mindig jobb, mintha ő készítené, mert akkor nemcsak a befőttet kellene feltakarítanom. Jó, szerintem már menne neki, de abban több szörp lenne, mint víz…
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 6/12-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum