Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Beigazolódik Dárdai félelme, nagy a baj!

B.P.
|
Profimedia- Red Dot
|
2016.07.25.
|
Dárdai Pált arról is megkérdezték a Forbesnak adott címlapinterjújában, hogy szerinte milyen hatása lehet a magyar válogatott sikeres Európa-bajnoki szereplésének az NB I-re. Látva azt az elképesztő eufóriát, ami az utcákon kísérte Bernd Storck csapatának mérkőzéseit, ebből átmenthető-e valami a bajnokikra. „Az első egy-két fordulóban el fog dőlni. Ha nem lesznek kint az emberek, akkor nem ért semmit ez az Eb, minden ugyanolyan lapos lesz, mint előtte” – jelentette ki a magyar futball egyetlen hiteles magyarja. Az első két forduló után megnéztük, mi a helyzet.

 

[token global site-name]17724–16248. 17902–17018. Nem akarunk Alan Turing-féle kódjátszmába bonyolódni, úgyhogy gyorsan el is áruljuk az adatok jelentését. Az első számpár az NB I első fordulójának, a második a második fordulójának az össznézőszáma 2015-ből, illetve az utóbbi két hétből. A probléma szembetűnő: tavaly a bajnokság első két körében többen látogattak ki a stadionba, eddig összesen 2360 szurkolót veszített az NB I. Pedig az Eb után pont, hogy nyernie kellett volna. Legalábbis ebben bízott mindenki Dárdaitól kezdve egészen a Felsőpakony balhátvédjéig a magyar labdarúgás körül.
 
Ugye mindenki emlékszik még arra, amikor a bukaresti meccs előtt Dárdai a sajtótájékoztatón azt mondta, a románok jobban tennék, ha rettegnének Dzsudzsák Balázs bal lábától? Aztán másnap el is sült az a balos... Vagy az megvan még, hogy szövetségi kapitányként rendszeresen előre megmondta, hány pontot vár, és annyi is lett belőle? Dárdai Pál jóslataiban meg lehet bízni, bár ezúttal nem pozitív a „megálmodott” jövő. „Minden ugyanolyan lapos lesz, mint előtte...”
 
Vagy még laposabb.
 
A színvonal egy dolog, az viszont egy teljesen másik kérdés, hogy a magyar klubvezetők semmit sem tesznek azért, hogy a fogyasztóik (a szurkolók) fogyasszanak (jegyet váltsanak). Nem szorulnak rá a jegybevételre, mert az ilyen-olyan támogatásokból úgyis megvan a büdzsé. És ez nagyon nagy baj. Nem az a gond, hogy van pénz, hanem az, hogy ebből nem forgatnak vissza semmit sem abba, hogy márkát építsenek a csapatukból, hogy visszatérő vásárlókat szerezzenek. Hogy kiszolgálják a szurkolóikat.
 
„A Hertha meccsein 55 ezren vannak kint, de most a hetet azzal kezdtük, hogyan lehetne még több embert becsalogatni, milyen imázs kell hozzá, milyen kampányt csináljunk, a klub ezért komoly cégekkel leül tárgyalni. A magyar klubvezetőknek is le kell ülniük ilyen tárgyalásokra. A szurkoló akkor marad, ha érzi, hogy törődnek vele” – ezt szintén Dárdai mondta a Forbesnak. Ideje lenne idehaza is mindenkinek az eszébe vésnie, hogy a futball egy áru, a vásárló meg a szurkoló, úgyhogy meg kellene próbálkozni az eladással.
 
Különben tényleg semmit sem fog érni ez az Eb.
Még nincs értékelve
Archívum