Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Berki Krisztián bokszpromóterként debütál!

Presztízs Sport
|
Facebook
|
2017.09.07.
|
A korábban klubvezetőként, celebként, műsorvezetőként és testépítőként is feltűnő Berki Krisztián egy újabb szerep kabátját ölti magára: profi bokszpromóter lesz. Az első küzdősportgáláját most szombaton rendezik – lesz mit megbeszélnie Rácz Félixszel az óvodába menet!

 

[token global site-name]Berki Krisztiánt újabb oldaláról ismerhetjük meg szeptember 9-én, Székesfehérváron, ahol bokszpromóterként mutatkozik be. Nemzetközi mezőnyt rántott össze az első gálájára, hét országból érkeznek a harcosok, a profi boksz mellett K1 és MMA színesíti a programot. A főmérkőzést a nehézsúlyú Bogdán „Golyó” Zsolt vívja a bosnyák Jasmin Hasic ellen, de szorítóba lép a korábbi profi világbajnok Kovács Koko István bátyja, Kovács Gyula is.
 
„Nem az én ötletem volt, hogy belevágjunk a bokszüzletbe, hanem régi jó barátom és üzlettársam, Silló István álmodta meg, ráadásul Bogdán Golyóval már foglalkoztunk cégszinten. Nekem is megtetszett az ötlet, mert igazi férfias játékról van szó. Bemész a ringbe, nincs mögötted senki, csak magadra számíthatsz és el kell tűrnöd a pofonokat. Pont olyan, mint az élet – árulta el érdeklődésünkre Berki Krisztián, hozzátéve, hogy a székesfehérvári gálát Silló István mellett Tóth Csabával, Varga Zoltánnal és Őze Balázzsal társulva hozta össze. – Zalaegerszegen voltam vendég egy küzdősportgálán, azután csaptunk egymás kezébe Balázzsal, hogy csinálunk egy sajátot.” 
 
Évente három-négy gála megszervezését tervezi, bár mint elmondta, ennél többre lenne piaci igény, de figyelembe kell venni, hogy valódi ütéseket kell kibírniuk a bokszolóknak. „A ringben viszi őket előre az adrenalin, nem éreznek fájdalmat, de a meccs után időbe telik, amíg nyalogatják a sebeiket, így reálisan több gála nem fér bele egy évben” – tudtuk meg az újdonsült promótertől.
 
A boksz fizikai igénybevételéről Berki saját tapasztalatokat is gyűjtött. „Bármit csináltam, mindig beleástam magam a háttérbe. Amikor műsorvezető lettem, mindent meg akartam tudni a folyamatokról, beszélgettem szerkesztőkkel, operatőrökkel, stábtagokkal. Csak akkor lehetsz sikeres menedzser, ha megtapasztalod, hogy mit képviselsz. Nem kell ehhez profinak lenni benne, José Mourinho sem volt élvonalbeli játékos, de ismerte az öltözők világát. Most már én is tudom, milyen az élet a ringben, lejárok edzésekre. Van sejtésem arról, mit érez egy bokszoló” – fogalmazott Berki.
 
Idehaza Rácz Félixet tartják a profi boksz egyedülálló urának, de Berki szerint szó sem lehet közöttük versenyről. „Félixszel ugyanabba az óvodába járnak a gyermekeink, úgyhogy viszonylag gyakran találkozunk. Bogdán Golyó korábban bokszolt Félix gáláin, de nekünk az volt a célunk, hogy a saját rendezvényünkön lépjen szorítóba” – jelentette ki Berki, aki rátesz még egy lapáttal, nem elégszik meg ugyanis a boksszal. „Ma még boksz, MMA és K1 van a programban, de holnap lehet, hogy már dzsúdó vagy dzsúdzsucu is lesz benne. Mi nemcsak boksszal foglalkozunk, hanem komplex küzdősportgálákkal” – tisztázta.
 
Showműsort épít a gála köré, fellépőkkel turbózza fel a programot már szombaton is. „Csak az első lépés, hogy becsalogassuk a nézőket az arénákba, de később a gálák közvetítése is tervbe van véve. A tévés munkám során is kiderült számomra, hogy az embereket érdekli a küzdősport” – beszélt a terveiről. És, hogy mit vár szombaton Bogdán Golyótól? „Azt a három perces nyomást, amire ő képes, senki sem bírja ki” – jelezte Berki, aki rá nem jellemző módon jótékonysági célra is gyűjt a gálán. A Heim Pál Gyermekkórház és a helyi, székesfehérvári kórház gyermekosztálya részesül a bevételből.
 
„A jótékonykodás nálam nem pálya, de most kivételt teszünk. Mindössze két olyan társadalmi réteggel találkoztam életem során, amelyről azt gondolom, hogy külső segítségre van szüksége; ezek a gyerekek és a hajléktalanok. Mivel magam is gyakorló apuka vagyok, fontosnak tartom a gyerekek támogatását” – magyarázta Berki.
 
Még nincs értékelve
Archívum