Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Beszél a szél

Balogh Zoltán
|
archív
|
2019.11.01.
|
Szia, Öreg! Bírnád a srácot. Belevaló, tökös gyerek, imádja a bunyót, ráadásul amellett, hogy tehetséges, fanatikus is. Már jó pár éve is látszott, hogy van vére a harchoz, kiemelkedett az itthoni mezőnyből, de ez nem volt elég neki, két éve az USA-ban edz, s az egyik legjobb MMA-klubban pallérozzák. Képzeld, a legutóbbi meccsén New Yorkban, a Madison Square Gardenben egy repülő térdessel úgy kifektette az amcsi srácot, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. (Borics Ádámról címlapsztorink a 32. oldalon.)

[token global site-name]Hogy miért jutottál a Kölyökről eszembe? Emlékszel, mennyit agyaltunk, hogy mire menne egy dzsúdós egy bunyóssal, vagy egy karatés egy dzsicussal? Hát, ma már ez kiderül a ketrecben, de olyan komplexek a srácok, hogy szinte minden küzdősportágban profik. Sajnálhatod, hogy nem láttad a bunyót, bár nem tudom, abból a távoli világból hogyan látsz minket, látsz-e egyáltalán…

 

Ha a Boricséhoz hasonló ütős, magyar sportsikereket látok, mindig a régi idők, s te jutsz eszembe. Ahogy képes voltál a legpatetikusabb pillanatokat is egy jól irányzott poénnal hazavágni, közben meg ott csillogott a könny a szemedben. Ma ezt úgy mondanák, széttrollkodtad a katarzist.

 

Emlékszel, a mindennapos edzések, a hétvégi versenyek után is csak a sporttal és a zenével foglalkoztunk, ott voltunk a Loki-meccseken, a dózsás srácok meg a lokis csajok kézimeccsein, s a világ minden kincséért sem hagytuk volna ki a salakmotort, máskor meg arról vitáztunk, melyik banda a jobb, a Zeppelin vagy a Deep Purple. Mekkora buli volt akkor egy válogatott futballmeccs is, a lakótelep ablakaiból villództak a képernyők fényei, mindenki a focit nézte.

 

Emlékszel, amikor nem voltak csendesek a hajnalok? Pirkadat körül közvetítették az olimpiát élőben, mi meg üvöltöttünk a panel erkélyén, amikor Benedek Tibiék 24 év után újra aranyat nyertek, vagy amikor Kolonics Gyuri behúzta a kenu 500 egyest. Pezsgőt reggeliztünk, bár, nekem akkor tök mindegy volt, elmerültem a kezdő kerekesszékesek önsajnálatában, te meg mindig nagyívben tettél a konvenciókra, csak az a k.rva motor volt szent számodra. Aztán egy edzés után olyan messzire mentél, hogy soha többé nem jöttél vissza. Három napig imádkoztunk érted, hiába.

 

2016-ban hatalmas buliból maradtál ki. A futballisták kijutottak az Eb-re! Esküszöm, nem hazudok! Volt is akkora össznépi örömünnep, mint ide Lacháza. S képzeld, a srácok még a csoportból is simán továbbmentek. Na, akkor (is) hiányoztál, nagyon.

 

Emlékszel, amikor Pestre mentünk versenyre, a Keletinél (nem a pályaudvarnál, hanem a főcsatornánál) mindig elmondtam neked, én egyszer olyan helyen szeretnék élni, ahol hegy és folyó is van. Hát, most itt vagyok, a hegytetőn, alattunk a folyó. Hiperkorrekt mindenki, errefelé nincs hangos meccsnézés, nem villog száz meg száz tévé egyszerre. Ha megy is a meccs, mi vagyunk a leghangosabbak, a két unokámmal megalakíthatnánk az Ördögfiúk SC-t. Ne nevess, igen, az unokákkal, de ha jól tudom, már te is nagypapa vagy.

 

Jó itt, bár már kicsit nyugisabb tempóban nyomom. Egy-egy jó meccs vagy bunyó után csak kiülök a teraszra, nézem a Dunát, magam vagyok a gondolataimmal. Nyugalom van, ilyenkor csak a szél jár a fák között, hol csendesen, hol suttog, surrog, mintha beszélne.

Nekem meg önkéntelenül mosolyra húzódik a szám.

 

(Az írás a Presztízs Sport magazin 7/7-es számának szerkesztői előszavaként jelent meg.)

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 értékelés alapján)
Archívum