Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bill Shankly tévedése

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.03.16.
|
Ha valaki fél évvel ezelőtt azt mondja, hogy jön egy járvány, ami miatt szó szerint leáll a teljes sportélet szerte a világban, kiröhögték volna. Az a legijesztőbb, hogy ez még egy hónappal ezelőtt is így lett volna, pedig akkor már láttuk, hogy Kínában mit művelt a koronavírus, és tudtuk, hogy minket is elér majd. Mégis csak legyintettünk rá, erre most egyik pillanatról a másikra gyökerestül változott meg az életünk. Mintha egyszer csak egy másik világban ébredtünk volna fel, mint amelyikben tegnap álomra hajtottuk a fejünket. És ezt talán a legszembetűnőbb módon a sportvilág lenullázódása mutatja meg.

 

[token global site-name]Ki hitte volna, hogy előfordulhat olyan, hogy a világ legnagyobb bizniszének elitligái, a Premier League, a Bundesliga, a Ligue 1, a Serie A, a La Liga, az Európa-liga és élükön a Bajnokok Ligája egyik pillanatról a másikra megszűnik létezni! Egyik nap még annak örültünk, hogy Gulácsi Péter szenzációs védésekkel, két kapott gól nélküli meccsel oroszlánrészt vállalt az RB Leipzig összesítésben 4–0-s győzelmében a Tottenham ellen, és Fehér Csaba után végre újra lesz magyar a BL negyeddöntőjében, aztán már az is kérdés, hogy lesz-e egyáltalán még BL-meccs ebben a szezonban… 
 
Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy mindössze 40 perc alatt elkapkodták a magyar szurkolók mind a 2500 jegyet a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőre. Szófia lehetett volna az új Oslo, amelyen keresztül 2016 után a 2020-as Eb-re is kijuthatott volna a válogatott. Erre már az sem biztos, hogy lesz Európa-bajnokság 2020-ban, noha magyarok tízezrei vásárolták már meg a jegyüket a részben budapesti rendezésű eseményre, amely az év fénypontjának tűnt.
 
Tegnap még izgatottan vártuk az úszók országos bajnokságát a Duna Arénában, hiszen 200 pillangón vb-finálénak is beillő mezőny van a nőknél és a férfiaknál is. Egy kis mini döntőre készültünk Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána, illetve Milák Kristóf, Kenderesi Tamás, Cseh László és Biczó Bence között. De nem lesz se pillangó, se más – és még az is benne van a pakliban, hogy tokiói olimpia sem.
 
Váltják vissza a jegyeiket az áprilisi motorsportfesztiválra készülő drukkerek, akik a Hungaroringen végre méltó módon ünnepelhették volna meg a magyar autósport első világbajnokát, Michelisz Norbertet a WTCR szezonnyitóján, de már törölték a versenyt, ami azt jelenti, hogy Norbi 2010 óta először idén nem fog hazai pályán rajthoz állni, pont akkor, amikor ezt már bajnokként tehette volna meg. De nem jön Magyarországra a kerékpársport ünnepeként Giro D'Italia és a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinka sem fog teniszezni Budapesten a szintén törölt Hungarian Openen.
 
Csak néhány példa, de a sort naphosszat lehetne folytatni, arról nem is beszélve, hogy a sport csak egy szelete ennek a keserű tortának, amit meg kell ennünk. Futballberkekben az egyik legnépszerűbb idézet Bill Shanklytől származik: „Egyesek szerint a futball élet és halál kérdése. Ezzel nem értek egyet. Annál sokkal, de sokkal fontosabb.”
 
A koronavírus kellett ahhoz, hogy a szentimentalizmust a kukába vágjuk és kimondjuk, hogy a Liverpool legendás edzőjének nem volt igaza. Mert az egészség és az emberi élet a legfontosabb, ami mellett a foci vagy bármely sportág csak másodlagos lehet. Ennek szellemében fogadjuk el a sportvilágot érintő döntéseket!
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum