Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bunda! Bunda?

B.P.
|
gyorietokc.hu
|
2019.03.06.
|
Az ember azt hinné, hogy március első hétvégéjére már kiment a divatból a bunda, erre a női kézilabda Bajnokok Ligája magyar rangadójának végén a győri közönség egy része üvöltötte, ordította, skandálta a nemkívánatos ruhadarab nevét. „Bunda, bunda, bunda” – harsogott a szólam az Audi Arénában a Ferencváros elleni 32–32-es döntetlen után. A tüntető nézők szerint az ilyen meccseken válik világossá hogy ki az igazi sportember, a győri edző Danyi Gábor szerint pedig az ilyen pillanatokban ismerszik meg, ki az igazi szurkoló. De melyik félnek van igaza?

 

[token global site-name]Már a találkozó előtt pusmogtak a szurkolók, hogy vajon mi lesz a Győr-Fradi rangadó vége, ugyanis a BL-címvédő hazaiak már biztos csoportelsőként várták a meccset, miközben a fővárosi zöld-fehéreknek nagyon kellettek a pontok, hogy kedvező helyzetbe kerüljenek a negyeddöntőre. 
 
Az elmúlt két évben a győriek nyerték meg a Bajnokok Ligáját, ráadásul a már hagyományosan Budapesten rendezett négyes döntőben. A siker olyan, mint a drog, ha egyszer megízlelte az ember, utána mindig újabb és nagyobb élményeket hajszol. A magyar kézilabdának a hazai pályán megnyert BL-aranynál már csak egyvalami lehetne még nagyobb impulzus: ha a budapesti Final Fourban két magyar klub szerepelne. 
 
Erre amúgy minden évben megvan a reális esély, de a Fradi legkésőbb a negyeddöntőben el szokott hasalni. Most viszont lett volna lehetőség arra, hogy a már biztos csoportelső győriek tét nélkül segítsék olyan helyzetbe a Fradit, hogy a legjobb nyolc között várhatóan verhető ellenfelet kapjon. Ezért már a meccs előtt is sokan azt fejtegették, hogy a Győr vajon leadja-e a meccset hazai riválisának a nagyobb közös cél elérése miatt.
 
Ahhoz, hogy a Győr mögé bejöjjön másodiknak a Fradi, vendéggyőzelemnek kellett volna születnie az Audi Arénában. Ha ez történik, nehéz lenne megvédeni a helyzetet, hogy ugyan, ez nem előre lebeszélt eredmény volt. De a vége döntetlen lett, ráadásul olyan döntetlen, amelynek még így is a vendégek örülhettek jobban, mert a Győr kezében volt a győzelem, és nem úgy tűnt, hogy direkt hagyták ki a ziccereket… A döntetlenért járó egy ponttal semmire sem ment a Fradi, így bundát kiáltani erős túlkapásnak tűnik.
 
„Ilyenkor derül ki, hogy ki az igazi szurkoló. Aki kijön ide, annak joga van bármit szólni, de ezek a feltételezések méltatlanok” – fakadt ki a meccs után Danyi Gábor, a győriek edzője. Igaza van: kevés bántóbb dolog lehet annál, mint amikor az elmúlt hat évben négy Bajnokok Ligáját nyerő klub saját szurkolói feltételezik a legrosszabbat a csapatuk gerincességéről… Az még a Fradi ellen kihagyott ziccereknél és elszalasztott győzelemnél is fájóbb.
 
Még nincs értékelve
Archívum