Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csalás

avagy csalás, csalás és csalás
Szurmai János
|
MOB/Szalmás Péter
|
2016.08.16.
|
Lőrincz Viktor hatalmas sportember! A bronzmérkőzést a bírók elcsalták, ez nem vitás: a magyar birkózó a minősíthetetlen döntést viszont olyan fegyelmezetten vette tudomásul, olyan tartással viselte, ami csak a legkeményebbek sajátja.

 

[token global site-name]Egyébként pedig nem is minősíthetetlen, nagyon is minősíthető: piszkos munka volt! Az pedig épp elég, hogy Lőrincz Viktor ilyen nagyszerűen fegyelmezte magát a szőnyegen, nekünk nem muszáj így tenni. Mi nagyon is kimondhatjuk: megengedhetetlen, amit a bírók műveltek!

Fél perccel a vége előtt az aktív birkózót, tehát azt, aki állásból csinált akciópontot, visszainteni a semmire, nos, ez egyértelmű és durva döntés. Gyakorlatilag a német nyakába akasztották Viktor megszolgált bronz érmét.

 

A nagyobbik baj, hogy már az előző birkózómérkőzéseken is volt egy rossz érzésem, valahogy túl sok ilyen elfogadhatatlan döntés éri a mieinket, sőt, az igazság szerint már a cselgáncs közben is ez járt a fejemben. De eddig ezt betudtam a szurkolói elfogultságnak.

 

Nem kellett volna! Nem lehet ugyanis hagyni, hogy hosszú évek munkáját egyszerűen lenézhessék és semmibe vehessék azok, akiknek éppen a sportszerűség és az igazság képviselete lenne a dolguk.

Azt hiszem, ezzel a magyar szövetség vezetői is egyetértenek, legalábbis Facebook bejegyzésükből ez derül ki.

 

Csak hát ilyen helyzetben nekem a szövetség ne a médiában írogasson, hanem szólaljon fel, tiltakozzon, küzdjön az igazáért, képviselje a versenyzői érdekét, védje meg minden áron! Hol vannak ezek a kezdeményezések?

 

Egyelőre, csak annyit láttunk, hogy Sike András még hosszú ideig osztotta a zsűrit, ötpontos dobást nyilván nem csinálhatott rajtuk, ez tehát első lépésnek elég, de most jöjjön a folytatás!

Szeretett sportágunkat, a birkózást évekkel ezelőtt komolyan fenyegette a veszély, hogy kirakják az olimpia programjából, ha nem lesznek radikális reformok.  Reformok? Ezek nem reformok, ezek a nyolcvanas évek…

 

Sokáig azt hittem, hogy a legképtelenebb sport az evezés, ahol ülve és háttal lehet haladni a cél felé… Most megtanultam, hogy a birkózásban is lehet öngólt lőni! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum