Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csináld utánuk, Messi!

Az eddigi legsportszerűbb torna volt
B.P.
|
Krizsán Csaba
|
2018.02.20.
|
A Győr-Moson-Sopron megyei Szanyban rendezték meg az ötödik kispályáslabdarúgó-tornát, a Presztízs-kupát, amelyet lapcsoportunk támogat. Egy autóbalesetről szóló SMS-sel kezdődött a nap, de a riadalom abban a pillanatban elszállt, amint útjára indult a labda.

 

[token global site-name]Kicsit már unalmas, hogy lassan tíz éve másról sem szól a világ futballja, mint Messi vagy Ronaldo, nem? Öt Aranylabda itt, öt Aranylabda ott, négy BL-győzelem itt, négy BL-győzelem ott, félvilágnyi imádat itt, a másik fele meg ott. El kell ismerni, náluk jobban talán senki sem ért ahhoz az egy dologhoz, amit a futballban nem lehet megtanítani: a góllövéshez. Ebből a szempontból azonban a világ összes bajnokságának megvan a maga Messije és Ronaldója. 
 
Annak is, amelyet Szanyban rendeztek január 20-án, amikor is reggel nyolc és este hét között nagy párharc alakult ki a gólkirályi címért. Bokszhasonlattal élve a piros sarokban Potyondi Márk az Angyalok 88 színeiben, a kék sarokban pedig Zsoldos Szilárd az AS Koma mezében feszült egymásnak. Tizenkettő helyett ezúttal hatmenetes volt a csata (mindketten ennyi meccset játszottak), de az utolsó pillanatig kérdéses volt, melyikük nyer. Végül Potyondi Márk lett a gólkirály, aki a bronzmeccsen mesterhármast szerzett, és 12 góllal zárta a tornát, miközben a döntőben egyszer beköszönő Zsoldos Szilárd 10 találatot jegyzett. 
 
Kedves Márk és kedves Szilárd, ezt a gólátlagot (2, illetve 1,6 gól/meccs) alighanem Messi és Ronaldo is elfogadná! Halkan megjegyezzük: ha a barcelonai és a madridi ikon jövőre megpróbálkozna megdönteni a két srác átlagát, jobb, ha sietnek a nevezéssel, ugyanis a 16 csapatos létszám idén is hamar betelt. „Lettek volna még pluszjelentkezők, de sajnos több nevezést nem tudtunk elfogadni – árulta el a szanyi torna szervezője, Kalmár Tibor. Hogy mégsem 16 csapat kezdte az idei tornát, annak két váratlan lemondás az oka. – Az egyik csapat nem jelent meg, a másik pedig út közben autóbalesetet szenvedett. Reméljük, mindenki épségben megúszta” – tette hozzá Tibor. 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 6/2-es számában olvasható. 
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum