Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csisztu Sport Cast

x
|
archív
|
2020.01.21.
|
Hiánypótló Csisztu Zsuzsa új műsora, amiben az is kiderül, kikre szavaznak szívesen a sportújságírók Minden évben viták, sértődések kísérik az Év Sportolója szavazást, kik kerüljenek a Top 10-be és kik kerüljenek a Top 3-ba. Csisztu Zsuzsa új, online műsora a Csisztu Sport Cast az első epizódjaiban bevállalta, hogy mélyére néz az évek óta felmerülő vitás kérdéseknek és neves sportújságíró kollégáival kivesézik az okokat.

 

[token global site-name]Minden nemzet sportélete és a sporthoz való viszonyulása más. Egyes országokban, de egyes sportágakban is különböző a brand építés, akad olyan sportoló, akinél nem, vagy kevésbé számít a személyes imázs, a kommunikációs jelenlét, hiszen csak az eredmény, aminek jelentősége van. Az idei Top 3 jelöltek között viszont megjelentek olyan sportolók is, akik a teljes sportpályafutásuk során tudatos, vagy ösztönös márkaépítést folytattak, mint például Michelisz Norbert vagy Babos Tímea, akinek egyéni teljesítményét háttérbe szoríthatják a párosban elért világraszóló sikerei.  A Csisztu Sport Castban parázs vita alakult ki arról, hogy mennyit tesz hozzá a jellem, a sportoló, edző személyisége és viselkedése a sportoló megítéléséhez, s jelenléte akár formálhatja-e tanítványáról kialakított képet. Sokak véleménye szerint az egyedülálló brandet felépített és kiemelkedően eredményes Hosszú Katinka nyilatkozata idei edzőváltásról csalódást keltő volt, ezért idén emiatt szavazatokat vesztett. Az elhangzottak szerint az is kérdés, hogy vegytisztán csak az eredmények számítanak-e egy adott évben, vagy az emberi megnyilvánulások legalább ennyire, s kell-e újságíróként keresnünk az okokat a színfalak mögött egy-egy ilyen szétválást követően.  
 
Mennyivel érdemel kevesebb szavazatot az a sportoló, aki csak egyetlen kategóriában tud elindulni, mint például Lőrincz Tamás, aki az úszókkal vagy kajak-kenusokkal szemben birkózóként nem tud, csak egyetlen érmet szerezni egy-egy világversenyen. A sportújságírói szakma dolga, hogy ne csak a sportági információkat, eredményeket közvetítse, hanem segítsen a társadalomnak megérteni és bemutatni az egyént és a mögöttes munkát, szakmai folyamatokat. Csisztu Zsuzsa bravúrosan választotta vendégeit az első részhez és nem titkolt célja is, hogy a műsorban akár tabutémákról is merjenek, ha kell, vitatkozni. 
 
Kíváncsian várjuk a Csisztu Sport Cast következő epizódjait, amely végre nyíltan és bátran mer a sport területén kutakodni, mindezt a műsorvezetőtől megszokott eleganciával és szakmai hitelességgel. 
A Csisztu Sport Cast epizódjainak videós és podcast linkjét a www.csisztu.com/csisztusportcast oldalon találjátok! 
 
 
 
Még nincs értékelve
Archívum