Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ébresztő

avagy Katinka, a negyedik Polgár lány
Szurmai János
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2016.08.14.
|
2:55, 3:20, 3:25, 3:40, 4:15 – ez az én öt legjobb riói időeredményem. Az órámat nézem (nyilván a telefonomat…), ahol az elmúlt heti ébresztési időpontok sorakoznak egymás alatt, mikor kell felkeljek, hogy ne maradjak le semmiről…

 

[token global site-name]Mindez csak azért jön ide, mert most olvasom, hogy Hosszú Katinka hétfőn reggel 6-kor az uszodában kezd, edzéssel.

Helyben vagyunk. „ Az elmúlt négy évben talán egyetlen napot hagytam ki, most sem lesz ez másképp”, foglalja össze Katinka. Nagyjából ezzel az egy mondattal el is mondott mindent a Titokról, amit annyian meg akarnak fejteni, nevezetesen, hogyan is kerülhetett ennyire a világ elé? 
Azt hiszem, amikor egy-egy, a saját, különleges útját járó sportolóval kapcsolatban megkezdődnek a nemtelen támadások, az már biztos előjele annak, hogy az illető nagyon is sikeres  lesz, akár olyannyira, mint előtte soha senki.
A középszernek mindig is nagy érzéke volt hozzá, hogy megpróbálja a sárba rántani azt, aki életével és munkájával hiteltelenné teszi őket, akik eddig leginkább abban jeleskedetek, hogyan is fogják meg pozíciójukat , hogyan is akadályozzanak meg minden változást. Amikor tisztán látszik, hogy mennyivel tehetségesebbek, szorgalmasabbak és igazibbak náluk, akkor a leghatékonyabb a másikat az alapjaiban támadni meg. Lehet vádolni doppinggal, embertelenséggel, megnyomorított fiatalkorral és  hasonlókkal.
Minderről a legtöbbet talán a Polgár lányok tudnának mesélni –  a legmélye talán az a pillanat volt, amikor a (magyar!) szövetség kezdeményezésére a  női világranglistán mindenki kapott plusz száz  ÉLŐ-pontot, csak ők nem, mondván, igazságtalan, hogy ők a nehezebb, férfi mezőnyben küzdve érik el a sikereket…
Mesélhetnének, de hát nem fognak – mert az ő életük a sikerről és győzelemről szóló mese… Most Katinka kapott hasonlókat az elmúlt időszakban, a párhuzam olyannyira nyilvánvaló, hogy tulajdonképpen lehetne ő negyedik Polgár lány is.
Az is igaz, hogy ez a titulus már foglalt: a szintén csodálatos Mádl Ildikónak járt ki, aki a két olimpiai aranyban volt Polgárék csapattársa.
Katinka legyen akkor a harmadik Williams…!
 
Még nincs értékelve
Archívum