Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egy követendő zsivány szerelmei

Vendégségben a Torghelle-családnál
dr. Szász Adrián
|
ifj. Nagy György
|
2019.05.22.
|
A Kincskereső utcában lakik, pedig a kincseit már megtalálta. Két hölgy – a párja, Betti és a 11 éves kislányuk, Evelin – személyében. Látogatóba jövök Torghelle Sándorékhoz, s a bejárat előtt megállva hallom, amint a futballista-családfő falkavezérként rendre utasítja Zinát, a fekete-fehér border collie-t, nehogy az eb besurranjon velem együtt az udvarról a házba. Bent, a szeme fényei társaságában máris lágyabb a pályán vehemens természetéről, kemény küzdőszelleméről is ismert csatár. Négyesben ülünk le egy nagy asztal köré beszélgetni, miután Gigi, a „benti” máltai selyemkutya is csatlakozik. (Bettit B-vel, Evelint E-vel, Sándort S-sel jelezzük az interjúban, G nem lesz, mert Gigi csendben maradt.)
[token global site-name]– Sanyi, tudod, minek volt április 28-án a 15. évfordulója?
S: – Hogyne! A brazilok elleni meccsnek, amin az első válogatott gólomat rúgtam.
– Roby Carlos, Kaka, Ronaldinho is a pályán volt akkor. Aztán kettőt vágtál idegenben a németeknek, majd az argentinoknak is beköszöntél. Ezeken kívül egy kivétellel csupa tétmeccsen szereztél gólt a válogatottban. Ez igazi zsiványra utal, akit feldob a kihívás…
S: – Nem az a srác vagyok, akit beültetsz a sarokba, megvárja, hogy vége legyen a napnak, kijön, és elmegy lefeküdni. Bárki jön szembe, nem ijedek meg. Legyen az a kétméteres Sol Campbell vagy Ibrahimovic. Nekik is ugyanúgy odaléptem, más kérdés, jól jöttem-e ki belőle.
B: – Azon a brazil meccsen már én is ott voltam ám.
S: – Én meg számon tartom: ma van pont 15 éve, hogy összejöttünk! (büszkén mosolyog)
B: – Pedig előzetesen rossz híreket is hallottam Sanyiról.
S: – Hogy zsivány vagyok? A pályán talán ajtóstul rontok a házba, de Bettinél nem tettem. Csak próbáltam a közös társaságunkkal minél több találkozást intézni…
B: – A „lassú víz partot mos” esete volt. Szánkóztunk, moziba mentünk, beszélgettünk, és csodálkoztam, hogy a pletykák ellenére milyen értelmes.
S: – Ég és föld vagyok a pályán, meg az életben. Na, jó, azért fel lehet idegesíteni.
E: – Mondjuk, ha nem pakolok el a szobámban! Apa olyankor elég hangos.
S: – De csak harmadjára emelem fel a hangom, és negyedjére kiabálok… (kacsint)
 
Ahol nem volt holnap, csak ma
 
– Karriered külföldi állomásait már együtt jártátok végig. Anglia erős kezdés lehetett…
S: – Óriási lehetőség volt 22 évesen odaszerződni… Meglepne, ha a közeljövőben leigazolna bárkit az NB I-ből egy Premier League-csapat, de bár rám cáfolnának!
B: – Még csak pár hónapja jártunk, de azt kérte: menjek utána.
S: – Nagyon akartam, és Betti egy darabig gondolkodott. Meg is látszott a telefonszámlámon… Végül igent mondott, de még, mikor mentem elé a reptérre, sem hittem, hogy tényleg ott lesz.
B: – Szerintem te a mai napig nem érzed magad biztonságban velem kapcsolatban…
S: – Egy párkapcsolatban senki se érezze magát biztonságban, mert még elkényelmesedik!
– Hogyhogy nem házasodtatok össze?
B: – Sanyi nem házasságpárti.
S: – Tudom, egy nő másként éli meg az esküvőt, de én nem akarok olyanokkal ünnepelni, akikkel csak kötelességből tenném.
B: – Miért, ketten is lehetünk!
E: – Hárman! Vagy öten a kutyákkal.
S: – Gigi lenne a koszorúslány. De ha valami jól működik, azt hogyan tudod még jobbá tenni? Szerintem inkább őrizni kell, vigyázni rá.
B: – Lehet, meg is ijedne tudat alatt, hogy „úristen, mostantól férj vagyok”! Járni persze szeret mások esküvőjére, ott hangadó… (Sanyi zsiványosan vigyorog)
– Veszekedni is szoktatok? Ki az erősebb a kapcsolatban?
S: – Fifty-fifty. Van, amiből én nem engedek, és van, amiben Betti a főnök.
B: – Néha ordítozunk, de hamar kiadjuk magunkból, sosem fekszünk le haraggal. Sanyi mindig mindent meg akar beszélni. És nemcsak megbeszélős, tervezős is. Mindenre van egy terve. Én pont az ellenkezője: ahogy esik, úgy puffan.
S: – A karrieremet is próbáltam tervezni, és tervezem a jövőt is, nem az van, hogy Carpe diem!
– Angliánál tartottunk…
S: – Full idegenbe cseppentünk nulla segítséggel. Leraktak, és oldd meg! Segített volna a klub, de el kellett magyaráznom, mit szeretnék, és nem beszéltem angolul… Szerencsére ott volt a csapatnál Király Gabi meg a finn válogatott Jonas Kolkka. Kolkkának elmondták angolul, ő fordította Királynak németre, Gabi nekem magyarra. Persze rákényszerültem a tanulásra, nem úgy, mint a suliban, hogy majd tanulok holnap. Igaz, Evike? Ott nem volt holnap, csak ma.
– Utólag hogyan értékeled a londoni időszakot?
S: – A magyar bajnokság sajnos nem készít fel a Premier League-re. Sokan besültek ott azóta, és nemcsak magyarok! Én viszont ott lehettem a világ legjobb bajnokságában, ha csak az elit alján is. Egy csatárral játszottunk, és azért az egy helyért nyolcan küzdöttünk. A cserepadért is a fejem tetejére kellett állnom. Andrew Johnson 22 góllal a legeredményesebb angol lett abban a szezonban, Thierry Henry mögött. Talán, ha huszonhármat rúgok, kiszorítom…
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum