Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elment az ötkarikás négyes-hatos

Szász Adrián
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2017.02.27.
|
A minap interjút készítettem egy Amerikában született, odakint sikeres, de a szívében ízig-vérig magyar fiatalemberrel. A neve és a beszélgetésünk a Presztízs Sport márciusi számában lesz olvasható, így most csak annyit: interjúalanyom arról is mesélt, hogy a tavalyi futball Eb idején látta először igazán egységesnek a magyar népet, s hogy őt ez micsoda büszkeséggel töltötte el! Nem tudta elégszer hangsúlyozni háláját a fociválogatottnak.

 

[token global site-name]Az olimpiai pályázatunk visszavonásáról szóló döntés napján, de még a döntés bejelentése előtt diskuráltunk. Poénkodtunk azon, hogy neki Los Angeles is hazai pályát jelentene 2024-ben, és elhangzottak a „pedig milyen klassz volna, ha…”, „bár ki tudja, elbírná-e Budapest…” kezdetű fejtegetések. Majd a végszó – kissé keserűen, az álmodozást lezárandó – így hangzott részéről: „á, szerintem nem lesz, ugye szerinted se?” És én helyeseltem, mert ugyan hogy is lehetne?
 
Nem hazudom azt, hogy a budapesti olimpiarendezés az álmaim közé tartozott, mert nem. Az életem inkább külön-külön szól érdekes helyekre való eljutásokról és érdekes emberekkel való találkozásokról, semmint a kettőről együtt. Tehát: jártam már emlékezetes helyszíneken, és csevegtem kiváló emberekkel négyszemközt a sikereikről, de ritkán hajtok arra, hogy ott és akkor legyek feltétlenül jelen, ahol és amikor a nagy dolgok történnek. Jobban ösztönöz, hogy egyedi viszony fűzzön egy-egy különös sztorihoz/főhőshöz, ne pont ugyanaz, mint tízezreket.
 
A budapesti olimpia „ott és akkor” lehetőséget csillogtatott, de a fentiek miatt ennek elmaradása nem üt szíven. Az viszont igen, hogy a magyarok még ezen a nemes ügyön, ezen a jó problémán is csak összekapni tudtak. Sikerült ebből is színtiszta politikát gyúrni, felfedezve: ki/mi ELLEN lehet szervezkedni, aláírást gyűjteni. Most pedig, hogy megvan az eredmény, már hallom: „így is le fogják nyúlni azt a pénzt”, tehát most sem örülünk. Zúg a fejem az örök zúgolódástól.
 
Emlékszem, a többség mit háborgott a magyar futball fejlesztésébe fektetett összegeken is, aztán ugyanők tavaly csak szervezték az Eb-nézéssel összekötött júniusi nyaralást a francia Riviérára, illetve csak ott csüngtek a körúti villamoson győzelmi mámorban. Pár héttel később pedig újra „stadionoztak”, s most vonultak a tollal, mert fontos Momentumnak érezték a szignálást. Nekik üzenem: 2016-ban a fociválogatott még elintézte, de 2017-től rajtunk áll az összefogás. Amely valami MELLETT is lehetséges ám, csak egy kicsit melósabb, uram bocsá’ áldozatot követel… 
 
 
Még nincs értékelve
Archívum