Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ennyi aranyunk lesz Rióban!

B.P.
|
Profimedia- Red Dot
|
2016.08.01.
|
Jön az olimpia, jön az elmaradhatatlan tippjáték. Vajon hány aranyéremmel zárjuk a riói játékokat? Számít-e ez egyáltalán? Jobb lesz az életünk attól, ha Hosszú Katinkáék zsáknyi arannyal térnek haza Brazíliából?

 

[token global site-name]Valószínűleg nincsen még egy ország, amelyik úgy ráizgul az olimpiai aranyak számára, mint mi, magyarok. Érthető ez amúgy: a génjeinkben, a történelmünkben kódolva van, hogy a magyar jelentős nemzet, európai nagyhatalom. Manapság csak a sport révén érezhetjük, hogy ez még mindig így van, ezért görcsösen ragaszkodunk hozzá. Az egész magyar sportról olimpiai ciklusokban gondolkodunk: amikor 2000 és 2008 között zsinórban három olimpiai bajnoki címet nyertek a vízilabdásaink, kit érdekelt, hogy az első és a harmadik között megrendezett nyolc Eb-n és vb-n mindössze egyszer nyertünk? Senkit, mert az olimpiákat mi nyertük – mi voltunk a császárok.
 
Büszkén emlegetjük, hogy az eddigi 476 olimpiai érmünkkel nyolcadikak vagyunk a nyári játékok rangsorában, a sportban tényleg ott vagyunk a világ elitjében. Legutóbb Londonban nyolc arany-, négy ezüst- és hat bronzéremmel tizedikek lettünk az éremtáblázaton. Sportnemzetnek tituláljuk magunkat, de azzal már nem foglalkozunk, hogy a sporttudatosságot többségében csak a tévé előtt ülve, szurkolva, sört szopogatva és perecet majszolva éljük meg. Azt is csak négyévente ilyenkor. 
 
Nyerhetnek a sportolóink nyolcvanhét aranyat Rióban, Magyarország akkor is a túlsúlyos, szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők nemzete marad. Miközben Ausztriában a nyugdíjasok túráznak meg segwayeznek, idehaza a tévé–wc–konyha háromszögben vegetál az életük. Az áru csak a kirakatból néz ki jól. Mindennek ellenére igenis számít, hogy jól szerepeljünk az olimpián. Számít, hogy minél többször csendüljön fel a magyar himnusz. Ugyanazért számít, amiért végre jó volt magyarnak lenni a foci Eb idején is. Sportolóink világraszóló sikereiből mi is önbecsülést és motivációt meríthetünk.
 
Az olimpiai eredmények előrejelzésével foglalkozó Olympic Medals Predictions szerint a magyarok 7 arany-, 5 ezüst- és 7 bronzéremmel, az éremtáblázaton pedig a 11. helyen zárják a riói játékokat. Nem elképzelhetetlen a számítás, úgyhogy a következő három hétben tudjunk büszkék lenni a sikerekre. De ennél is fontosabb, hogy utána mi magunk is tegyünk azért a kicsi világunkban, hogy a magyar áru ne csak a kirakatból nézve, hanem felpróbálva is ilyen minőségi legyen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Még nincs értékelve
Archívum