Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ezt érted, Varga Dumi!

B.P.
|
fradi.hu
|
2019.06.11.
|
„Megkoronáztuk a szezonunkat, bár ez a két bíró majdnem megutáltatta velem a vízilabdát, sőt talán lehet, hogy utálom is, nincs most kedvem játszani.” Meglehetősen ritka, amikor egy sportoló így nyilatkozik csapata történelmi Bajnokok Ligája-győzelme után. Különösen, ha az illetőt választották meg a legjobb játékosnak is. Varga Dénesből mégis ezek a szavak szakadtak ki a Ferencváros BL-győzelme után.
[token global site-name]Láttunk már olyat, hogy egy csapat első számú klasszisa, szellemi és sportszakmai vezére csapata történetének legfontosabb meccse közben az oldalvonalon kívülre kényszerül. 2016-ban a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében Cristiano Ronaldót kellett a mérkőzés elején lecserélni sérülés miatt, és megható volt látni, ahogy a kispad mellett sántikálva is együtt élt a játékkal, társai pedig érte, miatta is kaptak erőre, hogy megnyerjék Portugália történetének első Eb-címét Franciaország ellen.
 
Teljesen más okból, de a Ferencváros vízilabdacsapatának klasszisa, Varga Dénes – vagy ahogy a medencék világában a legtöbben hívják, Dumi – is hasonlóan nehéz helyzetbe került. Sportolóként nincs rosszabb érzés annál, mint amikor a csapatodnak szüksége lenne rád, de nem tudsz játszani akkor, amikor a legjobban kellene. Vargát az Olympiakosz elleni BL-döntő utolsó, legkritikusabb tíz percére veszítette el a Fradi, miután a játékvezetők minimum kétes ítéletekkel kipontozták őt. 
 
Hogy Vargának mekkora szerepe van a csapatban, azt mindennél jobban elmondja, hogy a döntőbeli kipontozódás ellenére is őt választották meg a BL-aranyról döntő minitorna legjobb játékosának – 2012 óta másodszor kapta meg ezt az elismerést. Nem csoda, hogy nélküle kissé összezuhant a Fradi, az utolsó negyedben háromgólos előny úszott el az Olympiakosz ellen, de a végén talán éppen Varga Dumi miatt is, összeszedték minden erejüket a ferencvárosiak, és ötméteresekkel behúzták a győzelmet.
 
Ezzel a Ferencváros lett a vízilabda Bajnokok Ligája történetének hatodik magyar győztese az OSC (1973, 1979), a Vasas (1980, 1985), az Újpest (1994), a Honvéd (2004) és a Szolnok (2017) után. Ezt ráadásul úgy érték el Varga Dénesék, hogy a selejtezőből indulva vágtak neki a szezonnak, és azelőtt csak egy csapat tudott innen nyerni, az olasz Recco. Mindezeket figyelembe véve csak azt üzennénk Duminak, hogy ne azt nézze, ami miatt utálni lehet a vízilabdát, még ha nehéz is lehetett elviselni, hogy a döntőben kiküldték a medencéből, hanem azt, ami miatt imádni lehet.
 
A Fradi BL-győzelme ugyanis erre is rávilágított. Hogy is van a klub mottója? Egység, erő, egyetértés. Érted is, Dumi!
Még nincs értékelve
Archívum