Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fejjel, lábbal, szívvel

Gy. Szabó Csilla
|
Profimedia- Red Dot
|
2021.04.25.
|
Labdarúgó, férj és apa. Gulácsi Péter nemcsak a magyar válogatott és az RB Leipzig kapujában áll rendíthetetlenül, de szűkebb és tágabb családja számára is mindig biztos pont. A posztjával járó különleges felelősséget nemcsak a pályán, hanem az életben is jól viseli.

 

[token global site-name]Mindennapi vizsga a hullámvasúton
 
Minden fejben dől el. Ezekkel a szavakkal dedikálta a közelmúltban egy portrékötet róla szóló fejezetét Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a német RB Leipzig kapusa. A profizmusáról és megbízhatóságáról ismert labdarúgó nem is gondolhatná másképp, hiszen a Bundesligában, a nemzetközi kupákban és a nemzeti tizenegyben való szereplés által diktált tempót is csak jéghideg fejjel lehet követni. A tőle elvárt folyamatos topteljesítményhez nemcsak fizikálisan, de mentálisan is a lehető legjobb formáját kell hoznia. Mérkőzésről mérkőzésre, hétről hétre, évről évre.
 
− Ha jól számolom, már a negyvenhetedik tétmeccsnél járok az idei szezonban, az Eb-vel együtt talán hatvan is meglesz az idény végéig – jegyzi meg tárgyilagosan Gulácsi Péter, amikor lipcsei mindennapjairól és a futballról kérdezzük. Nem panaszkodik, nem sajnáltatja magát, hiszen ezt a pályát ő választotta minden nehézségével együtt. Utóbbiakkal pedig már igen korán szembesülnie kellett, hiszen mindössze tizenhét éves volt, amikor Liverpoolba, az angol futball egyik fellegvárába szerződtették. Az akkori lemondásoknak mára érett be a gyümölcse, magyar viszonylatban példátlan karriert futott be 30 éves korára, a német bajnokságban nemcsak a legjobb kapusnak, de az idény legjobbjának is megválasztották már. Ám ami ennél is fontosabb, a Bundesliga és Európa egyik legjobb csapatának biztos pontja. 
 
– A nyári szünetet leszámítva szinte minden negyedik napon „vizsgázunk”, ami azt is jelenti, hogy a mindennapjainkat a bajnokság ritmusa szabja meg. Meccs után kimerült és fáradt vagyok, meccs előtt pedig már készülök a találkozóra, koncentrálok, s emiatt vagyok feszültebb az átlagosnál. Éppen ezért a feleségem és a kisfiam nagyon ritkán élvezhetik egy igazán kiegyensúlyozott férj és apuka jelenlétét. A futball kiszámíthatatlan hullámvasútján ülünk mind a hárman. Dia szerencsére mindenben megért és támogat. Nagyon régóta vagyunk együtt, tudatosan készültünk erre a kemény profi életre.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 9/4-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum